پیشگفتار:
با ارائه پردازنده های جدید توسط شرکت اینتل که با نام Haswell بر روی سوکت جدید 1150 شناخته می شوند، شرکت های تولید کننده سخت افزار ، بر اساس این تغییر محصولات جدید خود را وارد بازار نمودند. در این بین شرکت ASUS نیز تحولی در محصولات خود اعمال کرد.
در مادربورد های تولید شده توسط شرکت ASUS هر رنگ بیانگر یک خانواده از آن است، در مدل های قبلی، رنگ آبی مربوط به سری های معمولی و دلوکس،رنگ خاکستری مربوط به کلاس سابرتوث و رنگ قرمز مشکی مرتبط با سری High-End و Gaming این شرکت بود که در نسل هشتم از مادربورد های این شرکت، رنگ آبی به رنگ طلایی تغییر کرده است.
مروری بر چیپ ست Z87 در مادربورد های ASUS :
در این نسل سوکت پردازنده به 1150 تغییر کرده است، و فقط پردازنده های نسل جدید یا Haswell با فناوری 22 نانومتری را پشتیبانی می کند.همچنین امکان نمایش 3 تصویر همزمان (چیزی سبیه به AMD Eyefinity) بر روی خروجی های HDMI, Display port ,DVI و VGA قابل پخش است.همچنین به صورت ذاتی از 6 درگاه مجهز به USB 3.0 و 6 درگاه SATA 6GB/s این چیپست پشتیبانی می کند.امکاناتی نظیر Intel Rapid Storage Technology نیز در آن درونسازی شده می باشد.
شکل زیر نمایی از این چیپست را نمایش می دهد.
نگاهی به مادربورد ASUS Sabertooth Z87
مقدمه:
شرکت ASUS برای شرایط خاص و سخت یا اصطلاحاً بخش نظامی خود مادربورد های خود را تحت عنوان TUF یا The Ultimate Force تولید می کرد. در اینجا قصد داریم مادربورد Sabertooth Z87 از این نسل را مورد بررسی قرار دهیم.
اولین خصوصیتی که در این بورد به چشم می خورد سپر خاص این نسل یا Thermal Armor است که کل سطح بورد را پوشانیده است. Saberthoos z87 علاوه بر Armor روی بورد دارای سپری از جنس سرامیک سخت در پشت بورد برای دفع حرارت بهتر، استحکام بورد در شرایط خاص و بستن قطعات سنگین مانند کولینگ و کارت گرافیک های سنگین و ... است که با نام TUF Fortifier شناخته می شود.
نمایی از Thermal Armorروی بورد
نمای کامل از TUF Fortifier در پشت بورد
همچنین امکانی جالب با نام Flow valve بر روی Armor روی بورد به منظور هدایت جریان هوا در مسیر های دلخواه برای خنک سازی به سلیقه کاربر تعبیه شده است.
این بورد مطابق سایر مادربورد های شرکت ASUS از سوکت FOXCON و با اینترفیس 1150 بهره می برد. در تصویر زیر سوکت مادربورد را مشاهده می کنید.
از امکانات دیگری که مختص به این سری است استفاده از TUF Components است که شامل چوک های آلومینیومی با کیفیت ، ماسفت ها و خازن های ساخت ژاپن با گواهی نامه کلاس نظامی است که پایداری و طول عمر بسیار بالایی را برای قطعات در پی دارد.
Thermal Radar 2 کولینگی کامل برای مادربورد ،با امکان کنترل چرخش فن های کیس توسط کاربر:
در مدل های گذشته از نسل TUF که از Thermal Radar استفاده می کردند، روال را شرکت ASUS ادامه داده و با بهتر کردن کارایی این بخش از کنترل دمایی مادربورد، کنترل سرعت فن ها، تا کنترل دمای نواحی مختلف مادربورد را به طور کامل در اختیار کاربر قرار می دهد.
امکان جالب و کارآمد دیگر این مادربورد استفاده از تکنیک TUF Dust Defender است که کلیه اسلات ها و جک ها ،درگاه ها و هر نقطه از مادربورد که امکان ورود خاک را دارا است ، بسته و موجب جلوگیری از نشتن گرد و خاک و جلوگیری از کم شدن سطح کارایی در طول زمان می شود. همچنین با استفاده از ASUS ESD Guard برای جلوگیری از تجمع الکتریسیته ساکن در بخش پنل پشتی مادربورد است که به گفته ASUS شانس ایجاد شوک الکتریسیته ساکن را تا 4 برابر کم می کند.
بایوسی جدیدتر و امکاناتی آسانتر و کاربرپسندتر از گذشته:
در بخش بایوس این مادربورد که از بایوس های UEFI بهره میگیرد، امکاناتی نظیر استفاده از ماوس ، گرفتن اسکرین شات، و درکل راحتی کار با بخشهای مختلف سخت افزار صرفاً با استفاده از چند کلیک ساده را برای کاربر مهیا می کند. امکان جدیدی که در ASUS در بخش بایوس بورد های نسل جدید به کار برده است قابلیت ساختن میانبر به دلخواه کاربر است. همچنین قابلیتی مانند نوت برداری و نشان دادن تنظیمات و تغییرات قبلی را یاد آور می کند. در بخش EZ مد این مادربورد تغییراتی نظیر تنظیم ساعت، تنظیمات XMP مرتبط با رم، تنظیمات مربوط به پورت های SATA و غیره را اعمال کرد.
از امکانات جالب این بورد تعبیه DirectKey است که بعد از زدن این دکمه، زمانی که سیستم در حالت خاموش است مستقیماً وارد محیط بایوس شده و کاربرد خود را زمانی به رخ می کشد که کاربر مدام وارد بایوس شده و باید کلید Delete را از صفحه کلید بفشارد.
بررسی های فنی:
این بورد از یک کانکتور برق 8 پین تغذیه می کند که از 8 فاز دیجیتال برای پردازنده و 2 فاز برای رم ها استفاده می کند که قابلیت اورکلاکینگ را بالاتر برده و پایداری سیستم را در شرایط سخت فراهم می کند.
همچنین از 4 اسلات رم که می تواند تا ظرفیت 32 گیگابایت رم را با سرعت های 1066/1333/ 1600/1866/2000/2133*/2400*/2600*/2666*/2800*/ و 3000* را در حالت dual-channel را پشتیبانی می کند.
* حالات اورکلاک شده است.
همچنین دارای 2 درگاه PCI Express 3.0 در حالت 16x و یا 8x در حالت دوکارت، 1 درگاه PCI Express 2.0 (سیاه رنگ) 16x یا 4x در مد 4 کارت و 3 درگاه PCI Express در حالت 1X بر روی این بورد تعبیه شده است.
دارای 6 درگاه SATA 6Gb/s (به رنگ قهوه ای) با پشتیبانی کامل از Raid 0,1,5,10 مختص به چیپست Intel z87 و 2 رابط SATA 6Gb/s از شرکت ASMedia با چیپ کنترلر ASM1061 که به رنگ بژ هستند و همچنین 2 رابط eSATA قرمز رنگ از شرکت ASMedia که پا چیپ کنترلر ASM1061 کار می کند به چشم می خورد.
در بخش شبکه نیز از یک درگاه LAN با سرعت گیگابیت بر ثانیه از چیپ Intel® I217V بهره می برد.
در بخش مولتی مدیا نیز از چیپ با کیفیت Realtek® ALC1150 که خروجی با کیفتی 8 کاناله را به ارمقان می آورد، استفاده می کند.
همچنین این مادربورد از 6 درگاه USB 3.0/2.0 که 4 تای آن در پنل پشتی و 2 عدد بر روی مادربورد هستند و 8 درگاه USB 2.0/1.1 که 4 عدد در پنل پشتی بورد و 4 عدد بر روی بورد قرار دارند بهره می گیرد.
مشخصات ورودی/خروجی پشت مادربورد عبارتند از:
1
عدد
DisplayPort
1
عدد
HDMI
1
عدد
LAN (RJ45)
4
عدد
USB 3.0 (blue)
4
عدد
USB 2.0
1
عدد
Optical S/PDIF out
6
عدد
Audio jack
1
عدد
USB BIOS Flashback Button
درگاه های ورودی/خروجی روی مادربورد هم عبارت اند از:
1
عدد
USB 3.0 connector(s) support(s) additional 2 USB 3.0 port(s) (19-pin, moss green)
2
عدد
USB 2.0 connector(s) support(s) additional 4 USB 2.0 port(s)
1
عدد
TPM header
8
عدد
SATA 6Gb/s connector(s)
1
عدد
CPU Fan connector(s) (1 x 4 -pin)
1
عدد
CPU OPT Fan connector(s) (1 x 4 -pin)
4
عدد
Chassis Fan connector(s) (4 x 4 -pin)
2
عدد
Assistant Fan connector(s) (2 x 3 -pin)
1
عدد
S/PDIF out header
1
عدد
24-pin EATX Power connector
1
عدد
8-pin ATX 12V Power connector
1
عدد
Front panel connector
1
عدد
Front panel audio connector (AAFP)
1
عدد
DirectKey Button
1
عدد
DRCT header
1
عدد
MemOK! Button
3
عدد
Thermal sensor connector
1
عدد
Clear CMOS jumper
عکس های بیشتر:
[Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ]
تست ها:
مشخصات سیستم:
CPU Intel Core i7 4770K
MB ASUS Z87 Sabertooth
Transcend Axe Ram DDR3 2400MHz Cl10
Thermaltake ToughPower XT 875w 80+ Bronze
Thermaltake Frio Air Cooler
سیستم عامل و بنچمارک ها:
Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit Service Pack 1
AIDA64 Extreme Edition 2.60.2100
SiSoftware Sandra Professional 2012.10.18.21
CineBench 11.529
قبل از شروع باید متذکر شد که به دلیل مشکل بایوس ، امکان اورکلاک پردازنده در این مادربورد مهیا نبود و تست ها با فرکانس پیشفرض و حالت Turbo Boost مورد سنجش قرار گرفت.
تست اول: نرم افزار SiSoftware Sandra
[Only registered and activated users can see links. ]
تست دوم نرم افزار AIDA64 Extreme Edition 2.60
[Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ]
تست سوم: CineBench 11
حالت Turbo Boost غیر فعال:
حالت Turbo Boost فعال:
تست سوم: 3Dmark 2006 CPU Test**
تست پنجم 3Dmark 11 CPU test **
تست ششم 3DMark Vantage CPU test
درحالت فرکانس رم 1333
در حالت فرکانس رم 2400
** با توجه به مشکل بایوس بتا درصورتی که فرکانس رم را افزایش می دادیم دما به شدت بالا می رفت و به ناچار در فرکانس 1333رم تست را انجام دادیم ( که البته در ورژنهای بعدی بایوس این مشکل رفع گردید)
نتیجه گیری پایانی:
با توجه به نیاز کاربران، شرکت ASUS دیدگاهی وسیع به مقوله استفاده قطعات در شرایط سخت دارد. بنا به این نیاز این نسل از مادربورد به طوری طراحی و تولید شده که بتواند در دماهای بالا (که در شرایط تست به وضوح خنک بودن مادربورد مشهود بود)، استفاده هایی با مدت زمان بسیار بالا( UP TIME بسیار بالا برای سرور ها)، قابلیت اعتماد و پایداری در شرایط خاص ( مثلاً میزان زیاد گرد و خاک، رطوبت بالا و ... یا به اصطلاح شرایط انبار) را تحمل کند و هزینه نگه داری از سیستم را پایین می آورد. همچنین با امکاناتی نظیر پشتیبانی کامل از فن آوری های SLI , CROSSFIRE X، کارت صوتی حرفه ای و قابلیت اورکلاکینگ متعارف بوردی تقریباً کامل برای گیمر های حرفه ای به شمار می رود.
همچنین پشتیبانی کامل از نرم افزار ASUS AI Suite و بایوس UEFI و امکانات کم نظیر آن از نظر نرم افزاری در درجه خوبی از دید کاربرپسند (User Friendly) می باشد. امکاناتی چون( USB 3.0 BOOST (UASP Support که به کاربر امکان می دهد تا 170 درصد افزایش سرعت در درگاه USB 3.0 که برشمرد. همچنین امکاناتی نظیر USB Charger+ (امکان شارژ سریعتر توسط درگاه USB) ،و DIGI+ Power Control کنترل کامل و دقیق ولتاژ پردازنده و رم ها را به کاربر می دهد.
این بورد با فرم فاکتور ATX از دیدگاه استفاده در شرایط سخت بوردی کامل بوده و یکی از بهترین گزینه های قابل خرید می باشد. همچنین با استاندارد ها و امکاناتی که این بورد دارد قابل استفاده درسرورهای کوچک برای ادارات و ورک استیشن های کوچک است.
لابلاتوار اورکلاکینگ هیروز به این مادربورد امتیاز نقره خود را می دهد.
با تشکر از دفتر شرکت ASUS در ایران به ویژه آقای مجید کشاورز
سعید مسلمی OverclockingHeroes.com
کپی برداری از این بررسی فقط با ذکر نام نویسنده و منبع بلامانع است.
ویرایش توسط Mr. DB : 1st August 2013 در ساعت 08:49 PM
این بررسی رو دیر مطالعه کردم، ولی بسیار عالی بود، نشان silver award هم برازنده ی این مادربورده(واقعا این نشان، زیبا طراحی شده!)
فقط یه مورد رو داخل تاپیک نفرموده بودین و کنجکاو شدم بدونم، اینکه thermal armor از چه موادی ساخته شده؟
ویرایش توسط iSteve : 2nd August 2013 در ساعت 11:22 PM