روش صحیح و مقدار مناست Timing ها برای Super pi ، Aida64 و Maxxmem
سلام به همه دوستان عزیز
روش صحیح و مقدار مناست Timing ها برای Super pi ، Aida64 و Maxxmem در پلت فروم ivy brdige - sandy bridge
این تاپیک برای کابران ایجاد کردم تا با Timing های بهتر نتایج بهتری داشته باشند
قبل از هر چیز برنامه Mem Tweak it را دانلود کنید: [Only registered and activated users can see links. ]
در این تاپیک بیشتر بر روی timing های رده ی دوم و سوم بحث و تبادل نظر می شود
گزینه اول
Cas Write latency یا همان tWCL : این تایمینگ موقعی کمتر set می کنید که Cas latency یعنی Timing اصلی CL کمتر از tWCL قرار بگیرد بیشتر در PSC ها که می خواهید test Super pi پاس کنید و یا peformance بهتری داشته باشید (این گزینه از windows قابل تغییر نیست و باید به Bios مراجعه کنید)
به فرض مثال رمی 2600mhz cl 7-11-9 اورکلاک شده در این حالت اگر tWCL=8 باشد یعنی ولتاژ اضافی به رم دادین بی خودی به این تایمینگ رسیده و حتی برای Unstable شدن performance بد تری دارد پس اگر tWCL=7 قرار دهید کارایی رم رو به به طور چشم گیر خواهید دید
گزینه دوم
DRAM Refresh interval - tRAS Refresh interval - Dram Ref Cycle time : این گزینه ها مستقیما Efficacy رم رو نشان می دهد
DRAM Refresh interval در p67 با sandy bridge ماکسیمم 9999 و در z77 با ivy brdige ماکسیمم 30000 از bios و 65535 از windows ست می شود همیشه این نکته رو در نظر داشته باشید 3 گزینه همیشه با هم در ارتباط هستند و با هم باید تغییر کنند
Fredyama همیشه کمترین tRAS Refresh interval + DRAM Refresh interval رو انتخاب می کنه تا به کمترین یعنی بهترین tREF برسه ولی روش من کاملا بر عکس هست یعنی این دو تا رو به ماکسیمم می رسونم بعد tREF رو در حد امکان کم می کنم (تست کنید متوجه حرف بنده خواهید شد)
7936
10374
65535
DRAM Refresh interval
69
91
127
tRAS Refresh interval
کمترین حد
کمترین حد + 5~10
کمترین حد + 15~20
Dram Ref Cycle time
گزینه چهارم
tRRSR : این گزینه به ولتاژ بستگی ندارد و بیشتر به کیفیت رم بستگی دارد و نسبت به فرکانس حد آن 4~7 می باشد با کاهش این گزینه bandwith Read به طور چشم گیر افزایش می یابد و مقداری هم بر روی Copy اضافه می شود و در بعضی مواقع 0.1ns latency رم بهتر می شود.
گزینه پنجم
tWRDR : این گزینه معمولا تا 1 پایین می آید و مقدار کمی بر copy و 0.1ns هم در latency تاثییر دارد
گزینه ششم
tWWSR : این گزینه بین آن 4~7 می باشد و bandwith Copy رو به ماکسیمم می رساند برای من هر 1 رقم کاهش برابر با 1gb/s سرعت copy بیشتر
نکته در بعضی مواقع 50mhz فرکانس رم رو کاهش می دهیم تا tRRSR ، tWRDR , tWWSR رو کم کنیم
گزینه هفتم
tAONPD : برای رفع مشکلات در divider 28x با CL12 : همان طور که میدونید Cas latency از windows قابل تغییر نیست و موقع boot شدن از Bios باید set شود برای این عمل TAONPD باید مساوی یا بیشتر از Cas latency باشد یعنی TAONPD=12
در بعضی از main ها این گزینه در تایمینگ ها نمی باشد ولی auto درست set می شود
نکته نهم
برای Bandwith Write نگران نباشید بزرگ ترین مانع خود CPU می باشد و بعد از یه فرکانس خاص به بعد به صورت صعودی اضافه خواهد شد
گزینه دهم
(Cycle time (tRAS :
tRAS رو باید نسبت به performance سنجید همیشه این Clock پایین باشه به کارای اضافه نمی شود
به فرض در رم های 2666 CL10 با چیپ samsung
9-12-12-21 نتایج خوب هست
9-12-12-19 نتایج بهتر هست
9-12-12-15 نتایج بهترین هست
9-12-12-12 بر می گرده به نتایج که با tRAS 21 شروع کردید
tRAS مینیمم می تواند برابر tRCD باشد...
در آینده در مورد بقیه تایمینگ ها بحث و بررسی را ادامه می دهیم
از تمامی دوستان تقاضا می شود که بعد از خواندن کامل تاپیک اگر تست های خود رو شروع می کنند برای دیگر دوستان نتایج قبل و بعد رو در همین تاپیک اعلام کنند تا تاپیک بالا بماند و همه دوستان از مطالب فوق استفاده مفید ببرند
منتظر نتایج بهتر max mem و aida64 شما هستیم
[Only registered and activated users can see links. ]
ویرایش توسط Varand : 8th March 2013 در ساعت 05:18 AM
واراند جان پلتفورم فرقى نداره براى اين جدول؟
و اينكه ميزان ولتاژ مورد نياز تقريبا چقدره؟
پژمان جان رم ها 100% باید زیر پات قرار بگیره ولتاژ هم از 1.9 شروع می شود و تا 2.25v ختم می شود بستگی به کیفت رم داره که تا چند درجه منفی برود و Cold Bug نداشته باشد
برای دسته ای از رم های PSC در نظر گرفته شده که در این رنج باشد
از جدول تاپیک اول DRAM Refresh interval 7936 را برای Super pi انتخاب کن
چدول tWCL که در پست 20# قرار دادم خیلی مهم هست 100% در نظر داشته باشید کلا 3 تا تایمینگ به هم متصل هست و باشد به ترتیب نسبت به هم set شود
Cas Latecny <=== tWCL <=== tRDWR & tRDWR_dr
به فرض شما Cas Latecny 9 می خواهید و می خواهید tWCL را 8 set کنید ولی بوت نمی شود مشکل از تایمینگ های tRDWR & tRDWR_dr می باشد در محدوده 13~16 نگه دارید تا محدودیت ایجاد شده از بین برود که تا tWCL 6 آزاد شود
به تایمینگ های set شده به هیچ وجه اعتماد نکنید ممکن هست Bug bios باشد و 100% از windwos هم با mem tweak it چک کنید
ویرایش توسط Varand : 11th October 2013 در ساعت 06:22 PM
یه سوال دارم از دوست خوبم واراند !؟
این DRAM Refresh Interval رو دارم کم کم میبرم پایین و همینطوری Efficiency در برنامه Mem TweakIt بالا و بالاتر میره !
همینطور در memtest افزایش پرفورمنس دارم !ولی نه به پررنگی ممتوئیک !
پیش فرض 8320 هست و امتیاز memtest 1750 بود و نزدیک 1800 شده !
کم کردن زیادش مشکل ساز نمیشه !؟
ویرایش توسط persuse : 29th July 2014 در ساعت 06:02 PM
یه سوال دارم از دوست خوبم واراند !؟
این DRAM Refresh Interval رو دارم کم کم میبرم پایین و همینطوری Efficiency در برنامه Mem TweakIt بالا و بالاتر میره !
همینطور در memtest افزایش پرفورمنس دارم !ولی نه به پررنگی ممتوئیک !
پیش فرض 8320 هست و امتیاز memtest 1750 بود و نزدیک 1800 شده !
کم کردن زیادش مشکل ساز نمیشه !؟
efficiency در برنامه mem Tweak it فاکتور هایی رو ملاک می گیره که مهم نیست performance کلی system رو می خواهی باید super pi بهتر پاس بشه
برای بهتر پاس شدن super pi باید تایمینگ های RTL رو پایین بیاری
RTL مستقیما به Cas Latency (تایمینگ اول) و Write Cas latency یعنی (tWCL) و بعضی از تامینگ ها ربط دارد که باید
سلام واراند جان : خوبی
واراند جان بهترین تایمینگ برای رم دومیناتور پلاتینیوم 2133c9 ولتاژ 1.5 چیپ سامسونگ چیه؟
و اینکه من طبق تستی که کردم این رم تو فرکانس 2666 ===> trdrd=4 و twrwr:4 میزنه با ولتاژ 1.65~1.68 و اینکه من فعلا روی ساب تایمینگا کار نکردم و 4 تایمینگ اصلی رو به صورت زیر تنظیم کردم :
10-12-12-27
نظرت در مورد اینا چیه ؟ راه حلی داری برای بهتر شدن رید و رایت .
با این تنظیمات رید 39 و خورده ای و رایت 40 و خورده ای گرفتم .
سلام واراند جان : خوبی
واراند جان بهترین تایمینگ برای رم دومیناتور پلاتینیوم 2133c9 ولتاژ 1.5 چیپ سامسونگ چیه؟
و اینکه من طبق تستی که کردم این رم تو فرکانس 2666 ===> trdrd=4 و twrwr:4 میزنه با ولتاژ 1.65~1.68 و اینکه من فعلا روی ساب تایمینگا کار نکردم و 4 تایمینگ اصلی رو به صورت زیر تنظیم کردم :
10-12-12-27
نظرت در مورد اینا چیه ؟ راه حلی داری برای بهتر شدن رید و رایت .
با این تنظیمات رید 39 و خورده ای و رایت 40 و خورده ای گرفتم .
سلام احسان جان مرسی عزیز تو خوبی؟
توی این تاپیک تست بگذار که هم تو جدول اضافه کنم هم shot از تایمیتگ هات ببینم که بتونم راهنمایی کنم
Dominator Platinum بهترین چیپ های سامسونگ رو داره ولی به ترتیب زیر chip های با کیفیت تری عرضه می کته