با سلام
شاید اگر دانلود یا بارگذاری (نوشتن و خواندن دیتا) اطلاعات در کامپیوتر را بیشترین عمل انجام شده توسط کاربران بدانیم، اشتباه نکرده باشیم. این عمل بیشتر با حافظه های فلش و یا هارددیسک های اکسترنال صورت می پذیرد. اما استفاده از حافظه های فلش (USB Flash Disk) بین کاربران کامپیوتر بسیار مرسوم بوده و از محبوبیت خاصی نیز برخوردار است. انتقال فیلم ها، موزیک ها، بازی های دیجیتالی و داکیومنت های Word، PDF، پاور پوینت و عکس های دیجیتالی از فلش دیسک به هارددیسک اصلی کامپیوتر از جمله کارهایی است که همه ما بصورت روزمره انجام می دهیم.
در این میان گزینه "سرعت" در نقل و انتقال اطلاعات (از حافظه جانبی به هارددیسک و بلعکس) برای همه کاربران اهمیت ویزه ای دارد. شاید مفهوم و درک واژه سرعت نوشتن یا خواندن دیتا در فایلهایی کم حجم خیلی مهم نباشد، اما سرعت کپی کردن زمانی با اهمیت می شود که کاربر قصد انتقال یک فایل با حجم بالا را داشته باشد.
بیشتر کاربران از سرعت پایین هنگام کپی کردن اطلاعات از فلش دیسک به هارددیسک دلخور هستند. در این میان مولفه اصلی در سرعت حافظه های فلش سخت افزار بکار گرفته شده در یک کامپیوتر است اما با روش هایی می توان سرعت انتقال اطلاعات را افزایش داد که البته این روش ها بصورت تئوری ارائه شده اند و اینکه در عمل افزایش سرعت چقدر خواهد بود بسته به کیفیت تراشه حافظه فلش و سخت افزار سیستم خواهد داشت.
مسلماً کاربران بیشماری با این روش ها آشنا هستند و این نوشته برای آن دسته از کاربرانی است که از این قابلیت ها آگاهی کافی ندارند.
- در روش اول، تغییراتی را در تنظیمات ویندوز اعمال می کنیم. همانطور که مطلع هستید ویندوز به شکل پیش فرض درایو USB را بر روی مود Quick Removal تنظیم می کند که این مهم به غیر فعال شدن ویژگی بافرینگ (کش اطلاعات در حین نوشتن بر روی حافظه فلش) شده که نتیجه آن کاهش محسوس سرعت نقل و انتقال اطلاعات خواهد بود.
برخی از کاربران هنگام جداسازی حافظه فلش از سیستم عمداً یا سهواً بدون استفاده از فاکتور امنیتی Safe Remove اقدام به جداسازی حافظه فلش از سیستم خود می کنند. لذا این گزینه بصورت پیش فرض به گونه ای تنظیم شده که اگر کاربر حافظه فلش را بدون بستن آن (Safe Remove) از سیستم جدا کرد، نه برای اطلاعات اتفاقی بیافتد و نه برای حافظه فلش. اگر از آن دسته از کاربرانی هستید که قبل از جداسازی حافظه فلش از سیستم اول آن را Safe Remove کرده و بعد جدا می کنید، می توانید گزینه امنیتی Quick Removal را غیر فعال کنید تا سرعت حافظه فلش شما مقداری افزایش یابد.
برای اینکار، در منوی استارت گزینه Device Manager را جستجو و اجرا کنید. در پنجره باز شده شاخه Disk Drives را یافته و آن را باز کنید. سپس درایو حافظه فلش مورد نظر را انتخاب و بر روی آن دو بار کلیک کنید. در پنجره باز شده وارد تب Policies شده و گزینه Better Performance را انتخاب کنید. گزینه Enable Write Caching on the Device را انتخاب کرده تا عملیات کش اطلاعات بر روی حافظه فلش شما (برای افزایش بیشتر سرعت) انجام گیرد. سپس دکمه OK را انتخاب و از این بخش خارج شوید.
نکته مهم: به خاطر داشته باشید که با فعال شدن این گزینه، برای جداسازی حافظه فلش از سیستم حتماً باید آن را Safe Remove کنید که در غیر اینصورت، امکان آسیب دیدن اطلاعات و حافظه فلش شما بسیار بالا خواهد بود!!
- در روش دوم، با غیر فعال کردن گزینه USB Legacy Mode در بایوس مادربرد سرعت حافظه فلش را افزایش خواهید داد. این گزینه برای همخوانی و کانفیگ مناسب سیستم با حافظه های قدیمی تر (هارد اکسترنال یا حافظه فلش) تعبیه شده که بصورت پیش فرض فعال است. حال اگر این گزینه غیر فعال گردد می تواند در افزایش سرعت موثر واقع گردد.
این گزینه در مادربردهای مختلف در تب های متفاوتی قرار دارد اما یشتر در بخش Advanced می توان آن را یافت. پس برای غیر فعال کردن گزینه USB Legacy ابتدا وارد بایوس شوید. پس از یافتن USB Legacy آن را از Enable به Disable تغییر دهید و با ذخیره کردن تغییرات از محیط بایوس خارج شوید.
نکته مهم: اشکالی که به این روش وارد است این است که با غیر فعال کردن این گزینه، امکان دارد در نحوه کارکرد یا شناسایی موس و کیبورد USB قدیمی اختلال ایجاد گردد.
توصیه می شود هنگام خرید حتی الامکان حافظه های فلش با اینترفیس USB 3.0 خریداری شوند اما بصورت کلی با دو روش فوق می توان سرعت حافظه های فلش یا هارددیسک های اکسترنال را بهبود بخشید.
![]()