معرفی و تست ایرکولر پردازنده دیپ کول مدل Deep Cool Alta 7
معرفی و بررسی ایرکولینگ دیپ کول مدل آلتا 7 - Deep Cool Alta 7 Air Cooling
مصرف انرژی در هر مکانی و با هر ابعادی همواره با تولید گرما همراه بوده است. تولید گرما در اصل به تغییر شکل انرژی از الکتریکی به گرمایی حاصل می شود. بدین معنی که هر قطعه الکتریکی برای فعالیت به انرژی الکتریکی نیاز دارد و این انرژی بعد از ورود به المانها مورد مصرف قرار گرفته و بخشی از آن به گرما تبدیل خواهد شد.
در این میان قطعات کامپیوتر نیز همیشه با مشکل گرمای تولید شده و چگونگی دفع بهتر آن جهت رسیدن به کارایی بیشتر روبرو بوده و تولید کنندگان با طراحی انواع خنک کننده های بادی و آبی سعی در رفع این مشکل نموده اند. یکی از شرکتهایی که چندی سال است در این زمینه فعالیت می کند، کمپانی دیپ کول است.
معروفیت این شرکت چینی به واسطه طراحی و تولید خنک کننده های بادی با کارایی و قیمت مناسب است. این شرکت دارای تیم R&D قوی بوده و در قیاس با کمپانیهای مطرح سازنده ایرکولینگ، محصولات آن دارای طراحی و کیفیت خوب در قبال قیمت ارزان تر، پرفورمنس مناسب و شکل ظاهری مورد پسند می باشد. خمیرهای سیلیکون Z5 و Z9 با ترکیب بالای اکسید نقره نیز از دیگر محصولات این شرکت چینی است.
رنگ آبی نماد کمپانی دیپ کول است و این رنگ در تمامی محصولاتش به یک جلوه بصری مبدل گردیده است. تمامی فنهای خنک کننده های این شرکت به رنگ آبی است و برند سازی با توسل به رنگ به خوبی در دیپ کول نهادینه شده است.
در گذشته تعدادی از خنک کننده های بادی کمپانی دیپ کول مورد بررسی و تست لابراتوار تخصصی اورکلاکینگ هیروز قرار گرفته که می توان به بررسی های [Only registered and activated users can see links. ]، [Only registered and activated users can see links. ] و همچنین [Only registered and activated users can see links. ] اشاره نمود.
در این نوشته سعی داریم به معرفی خنک کننده بادی پردازنده برای گروه کاربری رده پایین بپردازیم. ایرکولینگ ساده، شکیل، باکیفیت و ارزان قیمت Alta 7 از محصولات جدید کمپانی دیپ کول است. این خنک کننده قابلیت پشتیبانی از سوکتهای LGA 1150/1155/1156 و سوکت LGA 775 را دارا بوده و برای پردازنده های حداکثر تا 95 وات طراحی و تولید شده است.
طبق اعلام سازنده، ایرکولر آلتا 7 قادر به پشتیبانی از پردازنده های Core i7/i5/i3، Core 2 Extreme، Core 2 Quad، Core 2 Duo، Pentium/Pentium G، Pentium D/Pentium 4، Celeron Dual-Core و Celeron/Celeron D است.
این خنک کننده بادی به یک فن 7 پره با قدرت دمندگی مناسب و نویز 25 دسیبل مجهز گردیده است. این فن به واسطه یک براکت پلاستیکی به راحتی از هیت سینک اصلی خنک کننده قابل تفکیک است. رابط اتصال فن به مادربرد سه پین بوده و با ولتاژ 12 ولت و مصرف 1.68 وات و RPM 2200 دور در دقیقه فعالیت می کند.
نحوه طراحی پره های فن و زاویه دمندگی پره های آن بر روی هیت سینک اصلی به گونه ایست که در حداکثر دور خود 40.9 CFM هوادهی را ایجاد خواهد کرد.
بخش دوم خنک کننده مربوط به هیت سینک است. این سینک 92 پره از آلومینیوم ساخته شده و نسبت به ایرکولینگ های استوک و ارزان قیمت موجود در بازار، از طراحی و کیفیت بهتری برخوردار است. بخش بلاک اتصال بر روی پردازنده بصورت دایره آلومینیومی و برجسته است که با خمیر سیلیکون باکیفیت دیپ کول نیز پوشانده شده است. چهار پین مختص به محکم نمودن خنک کننده بر روی مادربرد به شیوه جدید بر روی هیت سینک سوار گردیده است. در اکثر خنک کننده های معمولی بازار این بخش بصورت فیکس و غیر قابل باز شدن در کف سینک پرس می گردد اما در آلتا 7 این بخش توسط 4 پیچ بر روی کف هیتسینک محکم گردیده و کاربر می تواند در صورت نیاز به استفاده از خنک کننده در طرح های ابتکاری توسط کاربران حرفه ای، پینهای محکم کننده را از روی هیت سینک باز کند.
در ادامه سعی داریم تا کارایی ایرکولینگ Alta 7 را با یک خنک کننده استوک اینتل مورد ارزیابی قرار دهیم.
تست ایرکولر Alta 7
برای تست این خنک کننده از یک سیستم با سوکت LGA 775 بهمراه خنک کننده استوک داخل باکس پردازنده به مارک اینتل استفاده کردیم. شرایط تست برای هر دو ایرکولر یکسان و دمای محیط تست نیز 20 درجه سانتیگراد بود.
خمیر سیلیکون ایرکولر استوک اینتل، خمیر دیپ کول (معمولی) و خمیر سیلیکون ایرکولر Alta 7 نیز از برند دیپ کول (معمولی) و بصورت کارخانه ای کف هیت سینک خنک کننده را پوشانده است.
سیستم تست
*************************************
استرس پردازنده با ایرکولر استوک اینتل توسط نرم افزار Prime 95 - مانیتورینگ دما توسط نرم افزار HWiNFO 32
[Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ]
*************************************
استرس پردازنده با ایرکولر Alta 7 توسط نرم افزار Prime 95 - مانیتورینگ دما توسط نرم افزار HWiNFO 32
[Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ]
****************************************
چارت نتایج حرارتی خنک کننده ها
نتیجه گیری
با در نظر گرفتن سه فاکتور مهم قیمت، کارایی و نویز نتیجه گیری آسانتر خواهد بود:
- در بخش کارایی نیز طبق نتایج تستها، دمای کولر آلتا 7 بعد از 20 دقیقه استرس پردازنده با نرم افزار Prime 95 توانست با اختلاف 4.5 درجه ای (در لود کامل پردازنده) عدد 38 درجه سانتیگراد را به ثبت برساند.
اما دمای کولر استوک اینتل بعد از 20 دقیقه استرس پردازنده با نرم افزار Prime 95 به عدد 42.5 درجه سانتیگراد رسید.
- در بخش نویز، کولر دیپ کول Alta 7 با حداکثر 25 دسیبل نویز (بنا به اعلام سازنده) کارکردی آرام و بی صدا را ارائه کرد. این خنک کننده در لود کامل پردازنده و چرخش 2200 دور، نویز و صدای بسیار کمی را تولید کرد!
اما کولر استوک مارک اینتل با دور چرخش بسیار بالاتر از آلتا 7 (حدود 3600 دور در دقیقه) نویز و مزاحمت صوتی بالایی را ایجاد کرد.
- در بخش فاکتور قیمت، با بررسی بازار مشخص شد که یک کولر معمولی استوک پردازنده های LGA 775 به قیمت حدودی 15 تا 22 هزار تومان (بسته به کیفیت خنک کننده و انصاف فروشنده) به فروش می رسد. این در حالی است که قیمت فروش کولر Alta 7 حدود 25 هزار تومان است. گارانتی و بکارگیری خمیر سیلیکون دیپ کول بصورت کارخانه ای برای ایرکولر دیپ کول Alta 7 نیز این محصول را از محصولات هم رده موجود در بازار متمایز می کند.
به هر تقدیر تصمیم گیری و قضاوت با خوانندگان محترم است اما با توجه بهخنک کنندگی قابل قبول بهمراه کیفیت ساخت مناسب، قیمت عالی و گارانتی می توان این خنک کننده را به عنوان یک محصول ارزشمند به دوستان پیشنهاد داد.
خنک کننده دیپ کول Alta7 با وزن 344 گرم و گارانتی [Only registered and activated users can see links. ] به قیمت 25 هزار تومان در اختیار کاربران قرار دارد.
در انتها جا دارد از زحمات دوست خوبم جناب آقای ضیایی عزیز به جهت اینکه این محصول را برای تست و بررسی در اختیار لابراتوار تخصصی انجمن قرار دادند صمیمانه سپاسگزارم.