آموزش دانگرید ( Downgrade ) بایوس مادربورد های ASUS با چیپ P8XXX
سلام به همه دوستان عزیز
P8XXX Chipsets - ASUS BIOS Downgrader
در این پست به وسیله برنامه کم حجمی که توسط خودم نوشته شده میتوانید BIOS مادربورد خودتون رو دانگرید کنید.
--------------------------
دانگرید یا Downgrade چیست: دانگرید به این معنا میباشد که شما نسخه جدید از یک نرم افزار یا فریمور جدید را بر روی سیستم یا دستگاه خود نصب کرده اید اما از آن رضایت ندارید و میخواهید آن را به نسخه قدیمی تر تغییر دهید.
برای چی دانگرید میکنیم: ممکن هست بعضی از بایوس های جدید که برای مادربوردها ارائه میشوند مشکل داشته باشند و یا مثلا در پرفورمنس و کارایی و یا حتی اورکلاک کردن دچار مشکل باشند.
پس شما به وسیله دانگرید میتوانید بایوس مادربورد خود را به ورژن قدیمی تر که مشکلی نداشته دانگرید کنید.
مادربوردهای پشتیبانی شده:
تمامی مادربوردهای ASUS که اول نام چیپست آن ها با P8 شروع میشوند پشتیبانی میشوند.
P8PXX - P8HXX - P8ZXX و......
آموزش دانگرید بایوس:
ابتدا نرم افزار BIOS Downgrader را از لینک های زیر دریافت کنید:
برای سیستم عامل های 32 بیتی: [Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ]
برای سیستم عامل های 64 بیتی: [Only registered and activated users can see links. ]
نرم افزار را با توجه به نوع سیستم عامل خود 32 یا 64 بیتی از حالت فشرده خارج کنید.
فایل بایوسی که میخواهید بر روی بایوس خود فلش کنید ( نسخه قدیمی تر ) از وب سایت ASUS با توجه به مدل مادربورد دریافت کنید.
نام فایل بایوس را به bios.bin تغییر نام دهید. یعنی فرمت فایل شما باید به bin تبدیل شود.
فایل bios.bin را درون فولدر نرم افزار قرار دهید مانند تصویر زیر:
[Only registered and activated users can see links. ]
سپس فایل biosrefl را اجرا کنید تا عملیات فلش آغاز شود. با تصاویر زیر رو به رو میشوید:
در این مرحله نرم افزار ابتدا از بایوس شما بکاپ میگیرد سپس اقدام به فرمت حافظه BIOS میکند که به صورت تازه یا Fresh نصب شود. Erasing Flash Block
در این مرحله نرم افزار فایل بایوس که نسخه قدیمی تر دارد بر روی حافظه BIOS پروگرام یا برنامه نویسی میکند. Programing Flash
در این مرحله نرم افزار بایوس را برای آخرین تغییرات تایید میکند. Verifying Flash
در نهایت با پیام FPT Operation Passed مواجه میشوید.
دکمه Enter را بزنید تا نرم افزار بسته شود.
سپس سیستم خود را Restart کنید. کامپیوتر شما چند ثانیه خاموش میشود و دوباره به صورت خودکار روشن میشود.
حالا نسخه بایوس را چک کنید میبینید که دانگرید شده است.
روی مادربورد خودم تست کردم 100% جواب داد.
برای مثال از آخرین نسخه که 3602 بود به نسخه 2001 دانگرید کردم
قبل از دانگرید:
بعد از دانگرید:
دانلود نرم افزار:
موفق باشید
منبع: OverclockingHeroes.com
نویسنده این نرم افزار: ErfanDL
نویسنده این مطلب: ErfanDL