سلام به دوستان عزیز
در این تاپیک آموزش شناسایی چیپ های به کار برده شده در رم ها رو قرار می دهیم و نوع کار کرد آنها.
دو حالت برای شناسایی Chip وجود دارد روش اول برداشتن heatsink که در بعضی رم ها Heatsink چسبیده به Chip ها هست و موجب خراب شدن رم می شود یا اصلا بعضی از Company ها اسم رم رو روی چیپ نوشتن که خریدار نداند چه چیپی استفاده شده است
حالت دوم نگاه کردن رم از زیر Slot هست بدون باز کردن heatsink که یکی از حالت های زیر می رسید
از روی تعداد ردیف پایه های لحیم شده و نقطه های طلایی رنگ نوع چیپ رو مشخص می کنیم
-------------------------------------------------------- [Only registered and activated users can see links. ]
Hynix BFR چیپ های 55nm می باشد 4 ردیف پایه هر دو طرف چیپ دارد
و نسبت به hynix CFR به فرکانس کمتری می رسند
(نسل قدیم hynix می باشد)
[Only registered and activated users can see links. ]
ظاهر چیپ های (PSC (Power chip شبیه hynix CFR هست ولی نقاط طلای رنگ بیرون گودی وسط قرار دارد
این نوع رم ها معمولا در فرکانس و تایمینگ های مثل:
2400mhz CL 9-11-9-28 //// 2300mhz CL 8-11-8-27 //// 2133mhz CL 9-10-9-28
می باشد و اکثرا با ولتاژ دادن فرکانس زیادی نمی گیرن ولی به خوبی می توانند رو تایمینگ پایین تر کار کنند
با سلام خدمت دوستان عزیز.
رم رو خودم که نه یکی از دوستان بنده در فروم دیگر روی بورد سابرتوس P67 تست کرده.روی 2200 که 100 درصد پایدار بوده.روی 2600 رو خبر ندارم.روی سیستم خودم هم من از 1870 با تایمینگ 9-9-9-24 بیشتر نتونستم بالا ببرم چون کنترلر فونوم ها خیلی ضعیفه.
اینم عکس هایی از رم که شما فرموده بودین. [Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ] زیر رم فقط 6 تاپایه لحیم شده داره که 3 تاش دریک طرف و 3 تایه دیگه هم در طرف دیگه هست.نقطه طلایی رنگ هم ندیدم.
فکر کنم فهمیدم که رم های بنده از چه نوعه. فکر کنم از نوع PSC باشه که خودتونم در بالا عکسش رو قرار دادین.
اتفاقا تو یکی از فروم ها همین رم رو روی تایمینگ 6-8-7-22 روی فرکانس 1600 با ولتاژ 1.5 پایدار کرده بودن.
من خودم حتی یه بار برای افزایش فرکانس به بیش از 1800 مگاهرتز ولتاژ 1.8 اعمال کردم که حتی به چپشم نگرفت.!
چیپ های micron اکثرا به صورت مربع هست پس این گزینه هم خط می خوره
H5TQ2G83AFR H9C هم خط می خورد چون مانند BFR 82 Ball هست و دارای 4 ردیف پاییه می باشد از یه جهت هم IC 2GB هست پس نمی تونه چیپ شما رو در بر داشته باشه
از روی محدوده تایمینگ ها هم می توان چند تا رو هم رد کرد به فرض
رم شما Cas latency 11 کار می کند؟؟؟ 12 و 13 چه طور ؟؟؟
در فرکانس پایین کمترین Cas latency چه مقدار هست؟؟؟
کورسیر دامینیتور با پارت نامبر TR3X6G1866c9d ver 2.2 9-9-9-24 1.65 کدوم چیپ الپیدا هست و به نظرتون بهترین تایمی که روی 1866 و 2133 با این رم میتونم (برای پلتفورم سندی بریج و پردازنده 2500K)بگیرم چی هست ؟
رمی که شما می فرمایید مال دوران LGA 1366 هست و به صورت Triple channel می باشد روی پلت فروم شما ترجیحا از دو تا رم استفاده کنید به صورت dual channel
از version معلومه که چیپ Elpida رو داره همین رم با چیپ Samsung با v4.1 موجود هست
روی پلت فروم شما 2133 باشد بتوانید استفاده کنید راحت ولی Cas latency 9 در 2133mhz برای این رم کمی پایین هست Cas latecny 10 را تست کنید ماکسیمم ولتاژ برای استفاده 24 1.7v می باشد و سعی کنید کمتر اعمال کنید تایمینگ های دوم و سوم یعنی tRCD و tRP و را به صورت آزمون و خطا با تست های متوالی به دست آورید، با برنامه hyper pi 32m تست Stability بگیرید در صورت مشکل یا عدم Boot شدن در این فرکانس در تاپیک مشکلات در اورکلاک رم shot از برنامه mem Tweak it بگذارید
نوشته اصلی توسط Goodman
سلام واراند جان...
ببیین تشخیص میدی چیپ رمهای
crucial ballistix tactical LP
چیه؟ [Only registered and activated users can see links. ]
رضا جان اون موقع TOP Secret بود ولی الان وقتش رسیده که رو بشه
این رم اگه hand pick می شد روی 1.85v+ زمین آسمون رو یکی می کرد من تا حالا رقیب ندیدم
یادمه که اورکلاکر های معروف بعد از شنیدن کیفیت این رم 20 تا 20 تا می خریدن تست می کردن از جمله splave
hand pick شده این رم یکی از تنها رم هایی هست که روی air می تواند در 2800mhz tRRSR 4 بگیرد و stable هم بماند
این رم ها مثل hynix MFR CFR BFR ، samsung ، Elpida BBSE و PSC برای تایمینگ tRCD limit ندارند و tREF نزدیک به hynix CFR و سامسونگ می گیرند
ولی مشکل اینجاست که از 8 تا رم hand pick شده فقط یک رم 2800mhz cl9 می زند در کل این رم ها در ولتاژ های بالا خوب جواب می دهند و به درد تست گیری می خورد و مشکل دوم این هست که قیمت بالای این رم و مخصوصا hand pick این رم ، اورکلاکر را از خیرید این رم صرف نظر می کند
در مورد نوع چیپ هاش هم اصلا فکرشم نکنید، micron هر چیپی که دستش باد کرده رو رما تحویل مردم میده هر مدل از D9-DDR3 : به فرض D9PSG - D9PSH ..........
نمونه ای از تست های Super pi:
2800 9-9-12 Super PI 1M
2800 9-10-12 Super PI 4M
2800 9-10-13 Super PI 32M
ویرایش توسط Varand : 29th August 2013 در ساعت 05:37 AM
رمها دو ماژول هست و صاحبش روی 1600 با 6-6-6-20 و ولتاژ 1.65 استفاده می کنه !من امیدوارم روی 1866 بتونم7-7-7 یا روی 2133 8-9-8 بگیرم.
راستش یکسری پرفکت استروم داشتم که در 2140 با 1.73 موفق شدم 5-7-7 بگیرم باهاش ولی یکسری دوستان خواستن و بهشون فروختم :دی [Only registered and activated users can see links. ]
البته اونموقع 8150 داشتم و با سندی بریج ها معمولا CL یه پله پایین تر ست میشه و اگر اونموقع اینتل داشتم فکر کنم با 1.75 میشد 2133 رو 5-7-6 پایدار موند.
الان خودم رم درست و حسابی ندارم و میخوام اینارو بخرم.
اگر یک توضیح هم در مورد tRCD بدید ممنون میشم که چرا با گشاد شدن این تایم اینقدر کارایی افت می کنه !
و اینکه تنگ ترین tRCD رو با چه چیپی میشه زد !
مثلا اگر تایم 6-6-6 در 1866 هست فرکانس به 2133 برسه با 6-8-6 در اکثر برنامه ها(مثل فیزیکس اسکور 3DM11) نتیجه بد میشه.الان خودم ریپجاز ایکس 1600 تاخیر 6-8-6 دارم با چیپ PSC که 2200 رو با 7-10-7 و ولتاژ 1.67 پایدار میشم ولی بخاطر گشاد بودن tRCD کارایی مطلوب رو بهم نمیده.
رمها دو ماژول هست و صاحبش روی 1600 با 6-6-6-20 و ولتاژ 1.65 استفاده می کنه !من امیدوارم روی 1866 بتونم7-7-7 یا روی 2133 8-9-8 بگیرم.
راستش یکسری پرفکت استروم داشتم که در 2140 با 1.73 موفق شدم 5-7-7 بگیرم باهاش ولی یکسری دوستان خواستن و بهشون فروختم :دی [Only registered and activated users can see links. ]
البته اونموقع 8150 داشتم و با سندی بریج ها معمولا CL یه پله پایین تر ست میشه و اگر اونموقع اینتل داشتم فکر کنم با 1.75 میشد 2133 رو 5-7-6 پایدار موند.
الان خودم رم درست و حسابی ندارم و میخوام اینارو بخرم.
اگر یک توضیح هم در مورد tRCD بدید ممنون میشم که چرا با گشاد شدن این تایم اینقدر کارایی افت می کنه !
و اینکه تنگ ترین tRCD رو با چه چیپی میشه زد !
مثلا اگر تایم 6-6-6 در 1866 هست فرکانس به 2133 برسه با 6-8-6 در اکثر برنامه ها(مثل فیزیکس اسکور 3DM11) نتیجه بد میشه.الان خودم ریپجاز ایکس 1600 تاخیر 6-8-6 دارم با چیپ PSC که 2200 رو با 7-10-7 و ولتاژ 1.67 پایدار میشم ولی بخاطر گشاد بودن tRCD کارایی مطلوب رو بهم نمیده.
از من به شما نصیحت sandy Bridge نسبت به ivy و haswell از IMC ضعیفی برخوردار هست و نسبت به ولتاژ خیلی حساس می باشد و خیلی از دوستان روی 1.75v+ ِولتاژ رم CPU سوزوندن برای استفاده 24h کمتر اعمال کنید از فرکانس 1866mhz cl 6-6-6 تا 2133mhz cl 6-8-6 بعید می دونم tRCD باشه که روی performance تاثیر گذاشته شما لطف کنید shot mem tweak it با airda 64 v3 در تاپیک مشکلات رم بگذارید