سلام و عرض ادب
در این تاپیک قصد داریم نگاهی کوتاه داشته باشیم به 7 مدل از برند های مختلف کارت گرافیک GTX 670 و با قرار دادن نتایج تست انها تفاوت آنها را در کارایی ؛ دمای کاری و میزان مصرف ببینیم .
GXT 670 در بیشتر موارد تنها چند درصد از قوی ترین محصول تک هسته ای انویدیا یعنی GTX 680 صعیف تر است و این در حالی است که تفاوت قیمت انها گاهی به 100 دلار میرسد و این مورد برای کسانی که کارایی بالا را در مقابل هزینه پرداختی میخواهند قابل توجه است .
قلب تپنده پردازشی تمام کارت های مورد بحث یکسان بوده و به همین خاطر هیچ کدام نمیتواند برتری کامل بر دیگر کارت ها داشته باشد و تفاوت کارایی آنها با هم بسیار اندک است . در این تست علاوه بر میزان صدای تولیدی قدرت خنک کنندگی کولر کارت ها به صورت مورد آزمایش قرار گرفته است . اول با قرار دادن تنظیمات کارت در حالت پیش فرض سازنده و دوم با قرار دادن یک فرکانس مشترک برای تمام کارت ها ؛ قدرت خنک کنندگی آنها بررسی شده است .
در پایان انتخاب بهترین کارت در بین این 7 مدل با توجه به شرایط زیر انجام میگیرد .
1 : کارتی که بهترین و بیشترین کارایی را دارد .
2 : کارتی که در عین ساکت بودن بهترین قدرت خنک کنندگی را دارد.
3 : کارتی که با در نظر گرفتن همه جوانب بهترین گزینه است .
عکسی از کارت های تست
کارت انویدیا که اولین کارت از سمت راست است تنها کارتی است که از تنظیمات پیش فرض و مرجع استفاده میکند و بقیه مدل ها از خنک کننده های متفاوت ؛ سرعت هسته متفاوت و در بعضی مدل ها از سرعت حافظه متفاوت استفاده میکنند.
مشخصات فنی کارت های مورد استفاده
نگاهی به کارت های شرکت کننده در این بررسی
Asus GTX670-DC2T-2GD5
سیستم خنک کنندگی جدید اسوس کوچکتر از مدل های قبل است ؛ به همین خاطر این کارت 2 اسلات را اشغال میکند.نسخه های قبلی این خنک کننده 3 اسلات را اشغال میکردند و این کاهش اشغال فضا موردی است که برای مصرف کننده بسیار مورد توجه است.طبق گفته سازنده این نسخه از خنک کننده بهینه شده تا وزن کمتری داشته باشد ؛ اما با این حال هنوز پوشش محافظ کارت در پشت آن دیده میشود .
فرکانس هسته در این کارت 1056 مگاهرتز و با Turbo boost به 1137 مگاهرتز میرد .مثل همیشه کیفیت ساخت و طراحی فنی در این کارت بسیار عالی است و حتی برای پوشش خنک کننده نیز از مواد بسیار با کیفیتی استفاده شده است .
Gainward GTX 670 Phantom
با دیدن سیستم خنک کننده این کارت انتظار ها از آن برای خنک کنندگی بالا میرود اما متاسفانه این بار این کارت از این برند که همیشه به داشتن قیمت مناسب در کنار کارایی بالا شناخته میشود ؛ آن طور که باید از پس 2 اصل اساسی در این مورد یعنی نویز تولیدی و کنترل دما بر نیامد .این کارت از فرکانس هسته ای برابر با 1006 مگاهرتز استفاده میکند که با Turbo boost به 1085 مگاهرتز میرسد .
670 گینوارد فضایی به اندازه 3 اسلات اشغال میکند که با توجه به این اندازه انتظار بیشتری در خنک کنندگی از آن میرفت . پوشش نگهدارنده خنک کننده کارت ان را به خوبی در مقابل لرزش ها حفظ میکند و این نکته مثبتی در این کارت است اما مواد به کار رفته در آن بی کیفیت و بی ارزش به نظر میایند و از لحاظ کیفیت قابل قیاس با مواد به کار رفته در کارت اسوس نیستند .
به نظر میاید که این کارت یکی از گزینه هایی است که برای اور کلاک طراحی شده است و این مورد در ظاهر کارت و با توجه به داشتن یک کانکتور 8 پین و یک 6 پین برای تغذیه مشهدو تر میشود . با این حال نگاهی به فرکانس هسته آن که 1006 مگاهرتز بوده و با Turbo Boost به 1085 مگاهرتز میرسد نشان میدهد که اگر چه این کارت بیشتر برای اور کلاک آماده شده باشد ؛ ولی سازنده آن در تنظیم فرکانس هسته آن میانه روی در پیش گرفته و افزایش فرکانس ها را بیشتر به کاربر واگذار کرده است .
GALAXY از PCB کارت 680 استفاده میکند و از لحاظ وزن نیز به نسبت بقیه کارت ها کارت سبکی است(سبک ترین نیست) . ظاهر آن با توجه به استفاده از ترکیبی از آلومینیوم و پلاستیک که سیستم خنک کننده را در بر میگیرد قابل قبول بوده و جذاب است ؛ هر چند که به نظر بنده این جذابیت با استفاده از یک PCB به رنگ مشکی بسیار بیشتر و چشم گیر تر میشد.
این کارت نیز مانند Palit GTX 680 یک کارت 3 اسلاته با خنک کننده ای بسیار بزرگ است .این کارت 4 خروجی برای استفاده شما در اختیارتان قرار میدهد و برای تغذیه خود از 2 عدد کانکتور 6 پین استفاده میکند. مانند GALAXY از فرکانس هسته 1006 مگاهرتزی استفاده میکند که با Turbo boost تا 1085 مگاهرتز به طور خودکار بالا میرود .
با توجه به خنک کننده بزرگی دارد تقریبا کارت سنگینی است و توصیه شده که برای استفاده از آن باید از کیس هایی که براکت نگه دارنده برای کارت گرافیک دارند استفاده کنید ؛ چون به علت وزن زیاد ؛ فشار زیادی نیز به مادر برد وارد میکند که ممکن است باعث تغییر شکل در مادر برد و خم شدن آن شود.سیستم خنک کننده آن درون یک پوشش محکم قرار گرفته است که به خوبی کارت را در مقابل لرزش های احتمالی حفظ میکند .
این مدل از گیگا بایت از pcb کارت gtx 680 استفاده میکند . سیستم خنک کننده گی آن به نام Windforce 3X مشهور بوده که به گفته گیگا بایت از بهترین و با کیفیت ترین فن های روز در آن استفاده شده است و کارایی بسیار بالایی در کنار ساکت بودن دارد . با این که کارت 670 تنها به 2 عدد کانکتور 6 پین احتیاج دارد ، اما گیگابایت از یک کانکتور 8 پین و یک کانکتور 6 پین برای این کارت استفاده کرده است.جالب اینجاست که علارقم کنار هم قرار دادن مواردی که به وضوح گواهی از آماده کردن کارت برای اورکلاک میدهد ؛ سازنده فرکانس هسته را روی 980 مگاهرتز قرار داده که با Turbo Boost به 1059 مگاهرتز میرسد !گیگا بایت علت کم بودن فرکانس هسته به طور پیش فرض را جهت ساکت تر بودن کارت اعلام کرده است .
سیستم خنک کننده آن بسیار سبک است . سرعت فن ها در شروع کار 20 در صد یا 810 دور در دقیقه هستند .به همراه کارت اسوس این کارت با تکیه به سیستم خنک کنندگی خود از کم صداترین کارت های مورد تست در زمان بیکاری بود . هر چند که از 3 عدد فن برای خنک کننده خود استفاده میکند اما به خاطر سبکی سیتم خنک کنندگی نیازی به صفحه نگهدارنده برای پشت کارت نیست.
این کارت گرافیک غول پیکر به طور کامل 3 اسلات را اشغال میکند . خنک کننده آن بسیار بزرگ است و باعث ایجاد وزن بسیار زیادی در کارت شده است به طوری که از لحاظ سنگینی این کارت به آجر تشبیه شده است ! اندازه خنک کننده آن به اندازه ای بزرگ است که برای استفاده از آن باید از کیس های Extra-Wide که عرض آنها 8.25 اینچ یا بیشتر است استفاده گردد.به این معنی که در کیس هایی که امکان نصب کولر پردازنده با اندازه 165 میلی متر وجود ندارد ؛ این کارت گرافیک را هم نمیتوان استفاده کرد ! و این به خاطر بیرون زدن زیاد لوله های هیت پایت کارت از بالای آن است .
این کارت با توجه به فرکانس 1098 که با GPU Boost به 1176 مگاهرتز میرسد ؛ حداقل بر روی کاغذ میتواند سریع ترین کارت گرو باشد . هر چند که اندازه بسیار بزرگ آن و همچنین محدودیت هایی که در اسفاده از آن وجود دارد میتواند از ارزش این سریع تر بودن بکاهد.این کارت نیز برای تغذیه خود از دو کانکتور 6 پین استفاده میکند.
با نگاهی به ظاهر کارت ؛ اولین چیزی که خود را نشان میدهد جنس موارد به کار رفته در طراحی ظاهری و سیستم خنک کنندگی آن است . چیزی که به نظر میرسد برای همچین کارتی میباست بهتر از این ها باشد.همچنین وجود کانکتور های تغذیه در وسط کارت (مثل چند مدل دیگر)میتواند باعث ایجاد مشکل در نظم چیدمان سیم ها در کیس شود . با این شرایط صدای تولیدی سیستم خنک کننده آن از کارت های رفرنس جدید AMD کمتر است .
فرکانس پیش فرض برای این کارت 915 مگاهرتز است که با GPU Boost به 980 مگاهرتز میرسد . با این حال طبق گفته سازنده با همین سیستم خنک کننده نیز قابلیت اور کلاک را دارد.موردی که در زمان اورکلاک کردن کارت ها و نتایج انها کاملا مشهود است .
مشخصات سخت افزاری سیستم تست
نتایج حاصل شده از تست ها
3D Mark 11
این تست در هر سه سطح جزییات اجرا شده است که نتایج بدست آمده را در عکس های زیر مشاهده میکنید. نتایج به وضوح نشان میدند که تمام کارت هایی که بوسیله سازنده اورکلاک شده اند کارایی بسیار نزدیکی با هم ارائه میکنند. همچنین این کارت ها از کارت مرجع توانایی بیشتری دارند اما این اختلاف در خیلی زیاد نیست . چیزی که بیشتر مورد توجه قرار میگیرد اختلاف کارایی 670 رفرنس با قوی ترین کارت تک هسته ای AMD یعنی 7970 است .
Entry level
همان طور که در نتایج مشخص است اختلاف کارایی این کارت ها در این تست بسیار کم بوده و تمام کارت های غیر مرجع کارایی در یک حد از خود نشان میدهند. همان طور که پیش بینی میشد در هر سه تست کارت گرافیک زوتاک توانسته است که بقیه رقیبان را کنار بزند . البته نباید از فرکانس حافظه بالای آن که برابر با 1652 مگاهرتز است غافل شد ؛ اختلاف این کارت در تست Extreme با کارت 680 بسیار کم بوده که خود نشان از قدرت بالای این کارت دارد .
Crysis 2: DirectX 11
برای تست این کارت ها تنها از یک بازی استفاده شده است چون به نظر میاید که اضافه کردن تعداد بازی ها انچنان تغییری در نتیجه حاصل بین این مدل از کارت ها ندارد(670) و از آزمایش های دیگر هم نتایجی بسیار نزدیک و شبیه به همین ها حاصل خواهد شد . البته منظور از نتایج یکسان برای کارت های 670 است و بدون شک برای کارت های دیگر انویدیا و همچنین کارت های amd این تغییر بسیار در کارایی آنها تفاوت ایجاد میکند .
نکته جالب قرار گرفتن کارت 680 پس از 3 مدل 670 است ! هر چند که با یکی از آنها در فریم دهی کاملا برابر است و اختلاف آن با 2 تا کارت دیگر ؛ بسیار ناچیز است . این مورد میتواند به ناشی از درایور استفاده شده برای کارت باشد . همچنین در این تست 7970 توانسته است 670 را پشت سر بگذارد.
دمای کارت ها
در مدت تست دمای محل تست روی عدد 22 درجه سانتی گراد ثابت شده است . در عکس های زیر نتایج بدست آمده از دمای کارت ها را با فرکانس پیش فرض سازنده مشاهده میکنید . همان طور که مشهود است این نسل در کنترل دما نیز خیلی خوب عمل میکند .
همچنین برای درک قدرت خنک کنندگی کارت ها ؛ فرکانس تمام کارت ها به صورت یکسان بر روی 1059 مگاهرتز قرار گرفته و فرکانس حافظه آنها 1527 مگاهرتز قرار داده شده است . تمام کارت ها موفق شدند که این تست را بدون هیچ مشکلی پشت سر بگذارند . نتایج حاصل را در نمودار های زیر میبینید .
با نگاهی به نتایج به دست امده میتوان توجیهی برای اندازه بسیار بزرگ خنک کننده zotac پیدا کرد زیرا با نزدیک ترین رقیب خود 6 درجه اختلاف دارد ! که بسیار چشمگیر است . مورد دوم که به چشم میاید ثابت شدن صحت ادعای انویدیا در رابطه با امکان اور کلاک 670 رفرنس است ؛ به طوری که با توجه به سیستم خنک کنندگی به مراتب ضعیفتر از رقیبان ؛ در حالت اور کلاک توانسته که دمای کارت را در حد مناسبی حفظ کند .
میزان مصرف
میزان انرژی مصرفی کارت گرافیک ؛ مورد بسیار مهمی در انتخاب آن میباشد و اگرچه که تمامی این کارت ها از یک هسته گرافیکی یکسان استفاده میکنند و میزان مصرف انها به هم بسیار نزدیک است ؛ اما باز هم تفاوت هایی با هم دارند که بیشتر این تفاوت در زمان لود مشخص میشود . نتایج مقایسه کارت ها در زمینه مصرف انها را در نمودار های زیر میبینید.
هر چند که این بررسی برنده و یا بازنده ای ندارد و همان طور که از نتایج مشخص است کارایی کارت ها بسیار نزدیک به هم است ؛ با این وجود ،با توجه به تمام موارد ، 3 کارت برتر از این مجموعه را در هر زمینه مشخص مشخص میکنیم.
اگر یکی از مهمترین معیار های شما برای انتخاب کارت ساکت بودن آن است ؛ این مدل از اسوس انتخاب ایده آلی میباشد. طراحی جدید خنک کننده ضمن کوچکتر بودن ؛ به سبک تر بودن آن کمک میکند و همچنان کارایی و قدرت خنک کنندگی بسیار بالایی دارد .
سیستم خنک کننده بزرگ این کارت علتی شد تا به آن اجازه فعالیت در فرکانسی بالا تر از بقیه رقیبان بدهد و بتواند در تست ها بقیه کارت ها را کنار بزند . همان طور که پیشتر اشاره شد این مورد را در فرکانس بالای حافظه آن نیز میتوان جستجو کرد . همان طور که در نتایج تست ها مشخص است این کارت با قدرت فوق الاده خود توانسته که در تمام مراحل در صدر باشد و تمام رقیبان را کنار زده است . همچنین قدرت خنک کننده فوق الاده آن نیز در نتایج تست دما کاملا مشهود است ؛ که البته این بهایی نیز دارد و غیر از قیمت بیشتر این کارت از سایرین ؛ صدای تولیدی از فن های آن نیز زیاد است .
و اما بهترین کارت این گروه که از هر نظر کارایی قابل قبول و مناسبی از خود به جا گذاشت کارت گیگا بایت میباشد . این کارت در حالت بیکاری بسیار کم صداست و در لود نیز میزان نویز مناسب و قابل قبولی دارد .قدرت خنک کنندگی آن در بیکاری ؛ استفاده عادی در ویندوز و در زمان بازی حتی از کارت اسوس هم بهتر است . این کارت باریک ترین کارت در میان 7 کارت شرکت کننده است که این مورد باعث میشود به نوعی بهترین انتخاب برای استفاده از چند کارت گرافیک در حالت SLI نیز باشد. موردی که سازنده آن بسیار روی آن تاکید دارد و آن را بهترین کارت برای SLI میداند .
حرف آخر
هرچند که سایت تامز مدل هایی از این کارت ها را به عنوان بهترین انتخاب و معرفی نموده است ؛ اما ممکن است این انتخاب ها از دید هر کاربر متفاوت بوده و هر کسی با توجه به نیاز های خود یک مدل متفاوت از انتخاب این سایت را به عنوان بهترین کارت قبول داشته باشد . به همین علت احتمالا بسیاری از کاربران ؛ به خاطر قدرت و کارایی خنک کننده بسیار بالای کارت زوتاک آن را بهترین انتخاب گروه دانسته و برای انتخاب حتما ان را بر میگزینند.
دوستان عزیز بنده نهایت تلاش خود را به کار گرفته ام تا این نوشته عاری از هر گونه جانب داری از هر محصولی باشد . برای بنده هیچ تفاوتی بین تولید کننده ها وجود ندارد و بهترین تولید کننده ان است که بهترین کیفیت را با کمترین قیمت به دست مصرف کننده میرساند.
هر گونه پیشنهاد ؛ انتقاد یا نظری بود در خدمتم.
عکس ها و نتایج : Tomshardware
نویسنده : xoma
با تقدیم احترام
حسین
* * * کپی برداری از مطلب تنها با ذکر نام overclockingheroes مجاز میباشد * * *