قابل توجه کاربران گرامی: تاپیک معرفی اعضاء برای آشنایی بیشتر با یکدیگر (حتما شرکت کنید) لینک
صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
نمایش نتایج: از 11 به 14 از 14
Like Tree39Likes

موضوع: بررسی AMD A10-5800K بهمراه مادربورد Asus F2A55-M

  1. #1
    Moderator
    Olesius آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2012
    محل سکونت
    Overclockingheroes.com
    نام واقعی
    Ali
    سن
    37
    نوشته ها
    1,290
    تشکر شده 10,386 بار در 1,386 پست
    Olesius آنلاین نیست.

    بررسی AMD A10-5800K بهمراه مادربورد Asus F2A55-M

    با نام و یاد خدا


    در ادامه سلسه بررسی های انجام شده در مجموعه اورکلاکینگ هیروز، در جهت آشنایی کاربران ایرانی با محصولات جدید و بروز موجود در بازار ایران این بار بررسی کوتاهی از نسل جدید APU های معرفی شده از جانب AMD و مادربوردی خوش قیمت از برند ایسوس تهیه و آماده شده است. امیدوارم مفید واقع شود


    بررسی AMD A10-5800K بهمراه Asus F2A55-M

    اگر نیم نگاهی به پردازنده های ارائه شده در سال گذشته داشته باشیم، رقابت بین دو کمپانی مطرح Intel و AMD در بخش پردازنده های دسکتاپ (Desktop) بلحاظ کارایی با اختلاف محسوسی به نفع پردازنده های Intel (آیوی بریج و سندی بریج-ای) تمام شده است، البته این در حالی است که از فاکتور قیمت چشم پوشی کنیم و بودجه ای نامحدود داشته باشیم! از این رو تمرکز کمپانی AMD در سالیان اخیر بیشتر بروی پروژه ای خاص با عنوان APU یا Accelerated Processing Units (واحد های پردازشی شتاب دهنده) معطوف شده و در این زمینه نیز توانسته است موفقیت های چشمگیری کسب کند. ساده ترین تعریفی که می توان برای یک APU بیان کرد ترکیب North bridge، CPU و GPU بصورت مجمتع می باشد که توان مصرفی به مراتب پایین تری دارا می باشد و به دنبال آن مادربوردهای سازگار با APU های مورد بحث فاقد پل شمالی بوده و کاربران برای مصارف عادی بی نیاز از نصب کارت گرافیکی خارجی (Disecrete VGA) می باشند. این پروژه برای نوت بوک ها و ابزارهای پرتابل نیز در جریان است که خارج از قالب این بررسی می باشد. شاید کمتر کسی تصور می کرد روزی فرا رسد که تراشه های گرافیکی مجتمع داخل پردازنده ها توانایی اجرای بازی های 3 بعدی و پردازش های گرافیکی را داشته باشند. نکته قابل توجه بازار هدف این پلتفورم خاص می باشد که برای مصارف خانگی، اداری یا سیستم های کم مصرف عرضه شده که بلحاظ نسبت قیمت تمام شده به کارایی (Price/Performance) توجیه پذیری بالایی دارا می باشند. لذا می توان کمپانی AMD را پیشرو و طلایه دار در این زمینه معرفی کرد که پس از معرفی نسل اول APU ها مبتنی بر سوکت FM1 موسوم به Llano اینک نسل دوم آنها را مبتنی بر سوکت FM2 و موسوم به Trinity با معماری جدیدتر عرضه کرده است و امید فراوانی به موفقیت آن دارد.



    نسل دوم APU ها با عنوان Trinity:

    Trinity با معماری جدید Piledriver عرضه می گردد که طبق ادعای کمپانی AMD نسبت به معماری پیشین اولین نسل APU ها 26% افزایش کارایی سیستم و 45% افزایش کارایی گرافیکی را به دنبال دارد و انتظار می رود 10 الی 15% نیز سریع تر از معماری Zambezi (پردازنده FX-8150) عمل کند. علاوه بر معماری جدید پردازنده، واحد گرافیکی Trinity نیز با تغییر معماری همراه بوده است. بر خلاف واحد گرافیکی APU های Llano که دارای معماری VLIW5 بودند (معماری استفاده شده بر روی کارت های گرافیکی Radeon HD6800 و پایین تر) Trinity ها به واحد گرافیکی با معماری VLIW4 مجهز هستند. این معماری که نسبت به VLIW5 کارایی بیشتری دارد تنها بر روی کارت های گرافیکی Radeon HD 6900 استفاده شده بود. تراشه های گرافیکی مبتنی بر این معماری با وجود تعداد پایین تر پردازنده های جریانی دارای کارایی بالاتری هستند. کمپانی AMD ترجیح داده است از معماری GCN که در کارت های گرافیکی Radeon HD7000 بکار رفته است، در ساخت APU های Trinity استفاده نکند. نکته قابل توجه دیگر تقویت و بهینه سازی IMC یا مموری کنترولر داخلی APU های Trinity می باشد در حالت پیش فرض قابلیت پشتیبانی از فرکانس 1866 مگاهرتز را داشته و پتانسیل بسیار بالایی برای اورکلاک دارند! همچنین کارایی تراشه گرافیکی نیز با افزایش پهنای باند مموری به طور محسوسی افزایش می یابد که از نکات قابل توجه این پلتفورم می باشد!!



    A10-5800K:

    این خانواده جدید از APU های مختلفی با تعداد هسته های متفاوت تشکیل شده است که گل سرسبد آنها A10-5800K از چهار هسته پردازشی Piledriver (دو ماژول)، چهار مگابایت حافظه کش سطح L2 و فرکانس پایه 3.8 گیگاهرتز بهره می برد که به لطف تکنولوژی Turbo boost تا 4.2 گیگاهرتز در پردازش های مختلف افزایش می یابد. قابل ذکر است تکنولوژی ساخت این APU ها 32 نانومتری بوده و پسوند K در پایان نام A10-5800 به معنای ضریب باز پردازنده (CPU Multiplayer) می باشد که در نمونه های غیر K ضریب پردازنده محدود می باشد. بخش گرافیکی این APU را Radeon HD 7660D (بر اساس معماری Cayman) با فرکانس کاری 800 مگاهرتز، 384 واحد سایه زن و پشتیبانی از DirectX 11 تشکیل می دهد که با توجه به مطالبی که در بالا مطرح شد انتظار عملکرد خوب و قابل قبولی از آن می رود و در صورت نیاز نیز می توان با کارت گرافیکی سری HD6000 هیبرید کراس فایر کرد. قابل ذکر است توان مصرفی این واحد APU در مجموع نیز 100 وات اعلام گردیده است. در پایان می توان اشاره کرد کمپانی AMD (شاید به پیروی از کمپانی Intel) همراه با معرفی Trinity سوکت جدیدی با عنوان FM2 و 904 پین معرفی کرده است که بدلیل اختلاف پین (یک پین کمتر) APU های نسل قبلی با سوکت FM2 سازگار نمی باشند و بالعکس! لذا با تهیه هر یک از APU های خانواده Trinity باید مادربوردی با سوکت FM2 تهیه کرد.




    نگاهی اجمالی به مادربورد Asus F2A55-M:

    تا کنون چیپست های A55-A75 و A85 برای سوکت FM2 معرفی شده اند که در این میان A55 یا Hudson D2 و A75 یا Hudson D3 میان FM1 و FM2 مشترک می باشند و چیپست جدید A85 یا Hudson D4 به نسبت از امکانات بیشتری نسبت به دو چیپست دیگر بهره می برد. هرچند کماکان از پشتیبانی PCI-E Gen 3.0 خبری نیست و چیپست های A75 و A85 نیز شباهت های بنیادین زیادی دارند! چیپست های A55 و A75 به نسبت از قیمت تمام شده کمتری برخوردار بوده و می توانند بسیاری از نیازهای عمومی کاربران را تامین کنند. مادربورد F2A55-M ایسوس نیز از چیپست AMD® A55 FCH (Hudson D2) بهره برده و در سایز uATX با اندازه 24.4 در 24.4 سانتیمتر تولید شده است که جزء مادربوردهای ارزان قیمت/خوش قیمت بازار دسته بندی می گردد. این مادربورد بجهت داشتن سوکت FM2 از تمامی پردازنده های (به طور صحیح تر APU های) اتلون و سری A سازگار با این سوکت تا نرخ انتقال داده 5GT/s پشتیبانی می کند. مادربورد F2A55-M با وجود جثه کوچک خود از لحاظ پورت ها و درگاه های ارتباطی تقریبا بدور از کم و کاستی دیده می شود و کمپانی ایسوس سعی کرده است نیازهای اساسی و عمومی کاربران را مد نظر قرار دهد. همچنین اگر نگاهی به قطعات الکترونیکی بکار رفته بروی سطح مادربورد داشته باشیم، به طور کامل و در تمامی بخش ها از خازن های جامد مرغوب با هسته آلومینیومی استفاده شده است و همراه آنها نیز چوک های با کیفیت 1R2 و R20 و R68 رویت می شوند که از کیفیت ساخت مناسب این مادربورد خوش قیمت حکایت دارند!



    سیستم مدیریت توان:

    مادربورد F2A55-M از سیستم مدیریت توان 6 فاز (Low RDS Mosfet) همراه با Digi+ Power Control بهره می برد که از نکات جالب این مادربورد کوچک بشمار می آید، قابلیتی که در مادربوردهای گران قیمت کمپانی ایسوس نیز بچشم می خورد و کنترل دیجیتال رگلاتور ولتاژ پردازنده را برعهده دارد. این ویژگی علاوه بر افزایش بازدهی انرژی سیستم توان و کاهش زمان پاسخگویی (Response)، ولتاژی تمیز/ با کمترین نویز ممکن برای پردازنده فراهم می کند. همچنین فرکانس سوئیچینگ VRM نیز به طور خودکار و دستی (در محیط بایوس) برای حالات مختلف قابل تغییر می باشد. از این رو کاربران احاطه کاملی بر وضعیت سیستم داشته و هنگام اورکلاکینک می توانند تنظیمات مورد نیاز را براحتی جهت پایداری سیستم اعمال کنند. در کنار Digi+ Power Control قابلیت مفید دیگری که می توان به آن اشاره کرد EUP یا کاهش مصرف انرژی سیستم به صورت هوشمند می باشد که با مانیتور کردن وضعیت سیستم در اوقات بیکاری (Idle) مصرف کلی سیستم را کاهش می دهد. تامین جریان مورد نیاز پردازنده و مادردبورد را نیز یک کانکتور 4 پین ATX و 24 پین 12v بر عهده دارند که بسبب توان مصرفی نه چندان زیاد APU های عرضه شده کافی به نظر می رسد.
    - متاسفانه سیستم توان این مادربورد فاقد هیت سینک برای دفع حرارت می باشد که احتمالا دلیل آن کاهش قیمت نهایی محصول می باشد.




    چهار شکاف حافظه جهت نصب حداکثر 64 گیگابایت حافظه DDR3 در حالت دوال با فرکانس های 1866، 1600، 1333، 1066 مگاهرتز (در حالت اورکلاک: 2400، 2200، 2133، 2000 مگاهرتز) بروی مادربورد تعبیه شده است. همان طور که مطرح گردید IMC خانواده Trinity از فرکانس حافظه 1866 مگاهرتز در حالت پیش فرض پشتیبانی می کند ولی با اورکلاک فرکانس مسیر می توان به فرکانس های حافظه بالاتر از 1866 مگاهرتز نیز دست یافت! قابل ذکر است این مادربورد از پروفایل AMP یا AMD Memory Profile نیز پشتیانی می کند.



    در بخش پایین مادربورد نیز دو اسلات PCI-E X16 نسل دوم (Gen 2.0) جهت فعال سازی چینش CrossFireX در کنار یک اسلات PCI-E X1 و PCI جهت نصب ابزارهای توسعه قرار دارند. قابل ذکر است در صورت نصب یک کارت گرافیکی اسلات PCI-E اول در مود X16 به تبادل اطلاعات با پردازنده خواهد پرداخت ولی این میزان در صورت نصب دو کارت گرافیکی در حالت CrossFireX به X8-X8 تغییر خواهد یافت. همچنین همان طور که در بندهای بالا مطرح گردید، iGPU داخلی APU توانایی فعالیت موازی با کارت های گرافیکی سری HD6000 را دارا می باشد!
    - کانکتورهای آنبورد USB و Com نیز در تصویر زیر قابل رویت می باشد!



    در بخش Storage این مادربورد شش پورت Sata 3Gb/s از طریق چیپست AMD A55 FCH برای اتصال ابزارهای ذخیره سازی اطلاعات و اپتیکال درایورها در اختیار کاربران قرار می دهد که در دنیای امروزی فقدان Sata 6Gb/s شاید برای برخی کاربران خوشایند نباشد که البته پاسخ این مورد در محدودیت ذاتی چیپست AMD A55 خلاصه می گردد! لذا کاربرانی که به دنبال پورت Sata 6Gb/s می باشند چیپست AMD A75 FCH می تواند پاسخ گوی نیازهای آنها باشد.



    در پنل I/O پشتی مادربورد یک پورت کومبو PS/2 جهت اتصال ماوس و کیبورد، چهار پورت USB 2.0، دو پورت USB 3.0 بواسطه تراشه ASMedia® ASM1042، شش جک خروجی صوتی بواسطه تراشه صوتی Realtek® ALC887، پورت شبکه RJ45 بواسطه تراشه Realtek® 8111F و طیف وسیع خروجی های تصویر HDMI، DVI، D-Sub قرار دارند. قابل ذکر است شش پورت USB 2.0 و یک پورت Com بصورت اینترنال بروی مادربورد قرار گرفته است و مادربورد فوق از ویژگی Ai Charger+ جهت شارژ سریع تر ابزارهای پرتابل مانند گوشی های هوشمند، تبلت ها، ... نیز بهره می برد.



    از دیگر قابلیت های این مادربورد می توان به GPU Boost جهت افزایش خودکار فرکانس تراشه گرافیکی مجتمع اشاره کرد که تاثیر محسوسی در عملکرد آن خواهد داشت. این قابلیت برای کاربرانی که آشنایی چندانی با اورکلاکینگ و محیط بایوس ندارند می تواند بسیار مفید واقع شود.



    Mem Ok! نیز پای ثابت مادربوردهای ایسوس می باشد! هنگام اورکلاکینگ یا بوت اولیه سیستم جهت لحاظ کردن سازگارترین پروفایل حافظه و تنظیمات مربوطه استفاده می گردد.





    بررسی ادامه دارد...
    (به پست دوم مراجعه شود)


    Motherboard Processor
    Main Memory Graphics Card
    Cooling Power Supply
    this is my life homie, you decide yours

    چارلی چاپلین: آدم خوبــــــــــی باش
    ولی وقتت رو برای اثباتش به دیگران تلف نکن... !

    همیشه آنچه که درباره "من" می دانی باور کن،
    نه آنچه که پشت سر "من" شنیده ای "من" همانم که دیده ای نه آنکه شنیده ای... !


  2. 34 کاربر بابت این ارسال مفید از Olesius تشکر کرده اند:

    AM3 (23rd April 2013),AMD Radeon (14th April 2013),Amin_CaraGT2 (15th April 2013),AMIR_HA (14th April 2013),arman_kad (15th April 2013),Armintech (14th April 2013),Artemis (14th April 2013),atisoc0936 (16th April 2013),Behnam_2337 (16th April 2013),Blue Rose (14th April 2013),brnudi (2nd May 2013),Don_Corleone (14th April 2013),golabettruter (14th April 2013),Hamedy12 (15th April 2013),Hamed_Classic (14th April 2013),JIRJIRAK (24th April 2013),mad4tex (15th April 2013),magiteq (14th April 2013),Mehdi_FXX (14th April 2013),mohammad72 (18th April 2013),mohsen (18th September 2013),momo000000 (14th April 2013),morteza.p (15th April 2013),Mr. DB (14th April 2013),Optimus Prime (15th April 2013),overclock990 (17th April 2013),sapple (3rd May 2013),SASANOC (15th April 2013),sMohammad (17th April 2013),smrbh (14th April 2013),TERRORIST (14th April 2013),The Joker (14th April 2013),TheDarkness (15th April 2013),Varand (14th April 2013)



  3. #11
    OCH Member
    momo000000 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jan 2013
    محل سکونت
    تهران
    سن
    38
    نوشته ها
    218
    تشکر شده 1,032 بار در 167 پست
    momo000000 آنلاین نیست.
    با سلام
    دو نکته
    لطفاً تست پس از اوور هم بزارید
    ورژن Wprime 1.55 هست یا 2.09
    با تشکر از شما و بررسی ها


    Motherboard : BIOSTAR H81MHP2 Processor : Intel Core i3-4330
    Main Memory : APACER 2*4 1600 CL8 Graphics Card : GIGABYTE R9 380 WINDFORCE 2X 2GB / Intel HD4600
    Cooling : AIR Cooler Sunbeam Core Contact Freezer 120 Power Supply : Green 750W OC 80Pluse Gold


  4. 6 کاربر بابت این ارسال مفید از momo000000 تشکر کرده اند:

    Behnam_2337 (17th April 2013),golabettruter (23rd April 2013),magiteq (16th April 2013),morteza.p (17th April 2013),Olesius (16th April 2013),sMohammad (17th April 2013)



  5. #12
    Moderator
    Olesius آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2012
    محل سکونت
    Overclockingheroes.com
    نام واقعی
    Ali
    سن
    37
    نوشته ها
    1,290
    تشکر شده 10,386 بار در 1,386 پست
    Olesius آنلاین نیست.
    نقل قول نوشته اصلی توسط Behnam_2337 نمایش پست ها
    با تشکر فراوان از استاد گلم علی آقای عزیز
    واقعا عالی بود. کامل و بی نقص.
    ممنون علی آقای عزیز
    این چه حرفیه آقا بهنام عزیز

    هم به لحاظ سن و سال و هم اطلاعات شما استادید
    ممنون، لطف دارید...
    نقل قول نوشته اصلی توسط Mohammad 1985 نمایش پست ها
    قیمت این پردازنده چنده ؟
    متاسفانه قیمت دقیقی ندارم و هدف این بررسی هم بیشتر معرفی معماری جدید بود...
    نقل قول نوشته اصلی توسط momo000000 نمایش پست ها
    با سلام
    دو نکته
    لطفاً تست پس از اوور هم بزارید
    ورژن Wprime 1.55 هست یا 2.09
    با تشکر از شما و بررسی ها
    دوست عزیز متاسفانه پلتفورم در دسترس نیست تا مجدد تست بشه، در بین نتایج اگر شات های اورکلاک رو پیدا کنم حتما قرار می دم
    برای مختصر و مفید بودن بررسی برخی قسمت ها حذف شدند به طور مثال مقایسه کارایی iGPU داخلی با کارت گرافیکی 6450

    ورژن WP هم 1.5 بود
    ممنون
    Behnam_2337 and momo000000 like this.


    Motherboard Processor
    Main Memory Graphics Card
    Cooling Power Supply
    this is my life homie, you decide yours

    چارلی چاپلین: آدم خوبــــــــــی باش
    ولی وقتت رو برای اثباتش به دیگران تلف نکن... !

    همیشه آنچه که درباره "من" می دانی باور کن،
    نه آنچه که پشت سر "من" شنیده ای "من" همانم که دیده ای نه آنکه شنیده ای... !


  6. 13 کاربر بابت این ارسال مفید از Olesius تشکر کرده اند:

    Behnam_2337 (17th April 2013),Blue Rose (17th April 2013),Don_Corleone (17th April 2013),golabettruter (23rd April 2013),Hamed_Classic (17th April 2013),Mehdi_FXX (17th April 2013),Mohammad 1985 (17th April 2013),momo000000 (17th April 2013),morteza.p (17th April 2013),overclock990 (17th April 2013),sapple (3rd May 2013),sMohammad (17th April 2013),smrbh (16th April 2013)



  7. #13
    OCH Member
    atisoc0936 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Sep 2012
    محل سکونت
    سبزوار
    نام واقعی
    مهدي مشقي
    سن
    33
    نوشته ها
    640
    تشکر شده 5,538 بار در 653 پست
    atisoc0936 آنلاین نیست.
    سیپیو fm2 از کجا گیر آوردین
    ما که گشتیم نبود


    Motherboard Processor
    Main Memory : 8GB 1600 G.skill T6.8.6 Graphics Card
    Cooling : XSPC KIT Power Supply
    در خدمت برو بچ سبزواری هم هستیم
    موضوع: تفاوت کابل های DVI در تعداد پین ها و ...

    سبزواری ها ببینن


  8. 8 کاربر بابت این ارسال مفید از atisoc0936 تشکر کرده اند:

    Behnam_2337 (17th April 2013),Don_Corleone (17th April 2013),golabettruter (23rd April 2013),Mohammad 1985 (17th April 2013),morteza.p (17th April 2013),Olesius (17th April 2013),smrbh (17th April 2013),ud9 (27th May 2013)



  9. #14
    Retired Moderator
    Mehdi_FXX آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2012
    محل سکونت
    Tehran
    نام واقعی
    Mehdi
    سن
    33
    نوشته ها
    795
    تشکر شده 6,928 بار در 599 پست
    Mehdi_FXX آنلاین نیست.
    عالی بود علی جان مثل همیشه

    نقل قول نوشته اصلی توسط atisoc0936 نمایش پست ها
    سیپیو fm2 از کجا گیر آوردین
    ما که گشتیم نبود

    قطعات اسوس که تا به امروز ریویو کردیم توسط دفتر اسوس در ایران در اختیارمون قرار گرفتند
    پردازنده هم توسط این شرکت در خارج از ایران تهیه شده که فعلا تنها نمونه موجوده

    ویرایش توسط Mehdi_FXX : 17th April 2013 در ساعت 12:08 PM
    atisoc0936 likes this.


    Motherboard : ASUS ROG RAMPAGE III EXTREME Processor : Intel® Xeon L5639 @ 3.6GHz 1.19v
    Main Memory : G.skill TidentX 2x4GB 2666 @ 2000 CL9 Graphics Card : XFX Geforce 6200
    Cooling : Thermalright Archon Power Supply : Green GP680B

  10. 10 کاربر بابت این ارسال مفید از Mehdi_FXX تشکر کرده اند:

    atisoc0936 (23rd April 2013),Behnam_2337 (17th April 2013),Don_Corleone (17th April 2013),golabettruter (23rd April 2013),Mohammad 1985 (17th April 2013),morteza.p (17th April 2013),Olesius (17th April 2013),overclock990 (17th April 2013),sapple (3rd May 2013),smrbh (17th April 2013)



صفحه 2 از 2 نخستنخست 12

موضوعات مشابه

  1. پاسخ: 4
    آخرين نوشته: 29th July 2013, 12:12 AM
  2. معرفی نرم افزار ASUS ROG OC KnockOut
    توسط ErfanDL در انجمن نرم افزارهای اورکلاکینگ (Overclocking Tools)
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 29th November 2012, 02:38 PM
  3. بسته های جدید بروز رسانی asus برای پشتیبانی از ویندوز 8
    توسط ErfanDL در انجمن فناوری اطلاعات (IT)
    پاسخ: 5
    آخرين نوشته: 25th November 2012, 10:39 PM
  4. شایعه : خرید ASRock توسط ASUS !
    توسط Osuk در انجمن فناوری اطلاعات (IT)
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 30th September 2012, 11:06 PM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •