نوشته اصلی توسط
Armintech
بازهم نکات متعددی مطرح شد که هر کدام یک پاسخ تشریحی جداگانه داره و من مجبورم که فقط به مهمترین ها پاسخ بدهم.
حرف من این بود:
"من بشخصه رتبه تکنیکال و علمی amd را از انویدیا و اینتل بالاتر می دانم"
دقت کنید:AMD فقط با اینتل و انویدیا مقایسه شده.کجا من حرفی از ابداع NUMA توسط AMD زده ام؟آیا من ادعا کرده بودم که AMD از هر کمپانی دیگری در دره سیلیکون بالاتره؟!
کلا قبل از اینتل و AMD کارهای زیادی انجام شده ولی هیچکدام روی یک پلاتفورم رایج و استاندارد مثل X86 نبوده است.
من رتبه علمی AMD را فقط از اینتل و انویدیا بالاتر دانستم.مقایسه فقط در مورد پلاتفورم مهم و مطرح X86 بود.
در مورد هیولا بودن AMD در آنزمان شما الآن این را می فرمایید ولی همون موقع ما با اکثر افراد برای فهماندن این مسئله مشکل داشتیم.وقتی از برتری معماری AMD64 صحبت می کردیم به فن بازی متهم میشدیم.
درمورد ARM باید حواسمون باشه که جوگیر نشویم.کلا در برابر X86 عددی محسوب نمیشه.
در مورد بولدوزر : کی من گفتم برتر از اینتل است!؟ لطفا حرف منو تحریف نکنید.البته بولدوزر یک معماری آینده نگرانه است و من حرفهایی در موردش دارم که در جای خودش خواهم گفت . ولی برتری و آینده نگری دو واژه با معنای متفاوت هستند.لطفا در مورد معنای واژگانی که بکار می برید بیشتر دقت کنید.
در مورد VLIW :بنظرمن حروم شدنی در کار نبود.این معماری با وجود قدیمی بودن به نسبت سایز و مصرف انرژی عملکرد قابل قبولی در برابر فرمی داشت و حداکثر کاراییش را به نمایش گذاشت.البته هواداران انویدیا یه مقدار جو را در موردش خراب کردند.
ارمين جان خوب الان شما برتري تكنولوژي رو بر اساس يك feature اي گذاشتي كه نه تنها مخترعش نبوده بلكه گذشته تر ها توسط ديگران استفاده شده و amd اون رو در x-86 (اونم براي HPC هايي كه Embedded ان كاستوم ديزاين)اورده و اين الان فصل الخطابه:D
من چندتا feature و تكنولوژي ليست كنم نه اصلا اينتل مخترعشون بوده باشه بلكه اصلا اگر اينتل اونهارو اختراع نميكرد الان amd وجودي در اين بخش نداشت كه بخواد بر اسا اونا برتر تكنولوژيكي باشه
بزار من ليست كنم
اول از همه بگم دوشركت AMD و اينتل و با فاصله ١ سال از هم ايجاد شدن
١: اينتل سازنده اولين تراشه ميكرو پروسسور در سال ١٩٧١ به نام4004 بود( اولين در دنيا)
٢: در اوريل سال 1974 اينتل ميكروپردازنده ٨٠٨٠ رو طراحي كرد.
٣: يكسال بعد از طراحي اينتل درسال ١٩٧٥ شركت AMD اولين كلون پردازنده ٨٠٨٠ رو با روش مهندسي معكوس تولييد كرد-( خوب اين اولين كپي برداري محض)
اختراع x86 ISA توسط اينتل
٤: در سال ١٩٧٨ شركت اينتل تراشه ٨٠٨٦ رو توليد كرد كه اولين دستورالعمل هاي x-86 كه صحبتش رو ميكنيد همه ميدونم اصلا مخترعش اينتل هست و ازميكروپروسسور 8086 اولين ISA هاي x-86 رو به وجود اورد.
٥:در فبريه سال ١٩٨٢ يعني ٥ سال بعد از اختراع x-86 توسط اينتل برند AMD قراردادي رو با اينتل امضا كرد كه تحت ليسانس اينتل دومين منبع توليد كننده پردازنده هاي ٨٠٨٦ و ٨٠٨٨ باشه.
٦: تا سال ١٩٩٤ بعد از يكسري دعوا هاي حقوقي دادگاهي در امريكا به خاطر انحصار گرايي اينتل در بازار راي به AMD داد كه ميتونه در طراحي تراشه هاي خودش از microde ها مشتق شده از معادل اينتل استفاده كنه.
٧:تا سال ١٩٩٦ هنوز AMD مدل هاي كلون شده(بخونيد كپي شده) اينتل مثل intel 386 و intel 80486 معروف با نام هاي am386 و am486 توليد ميكرد
اولين پردازنده x-86 ساخت خود AMD در سال ١٩٩٦ :
٨: حدودا بعد از ١٨ سال از معرفي x-86 ISA تازه اولين پردازنده AMD با نام k-5. كه اين k ها مال واژه kryptonite هستن عرضه كرد(درواقع اين اولين پردازنده اي هست كه خود AMD شخصا طراحي كرد in home)
من موندم با اين سابقه اصلا باچه رويي اوردنNUMA رو در x86 چيزي كه اصلا مال AMD هم نيست ما برتري هاي تكنولوژيكي اين برند ميدونيم
هنوزم ميتونم ليست كنم
٩: پديد اوردن تكنولوژي hyper threading براي maximum occupation كردن پردازنده در معماري netburst كه اول بار در pentium4 استفاده شد (اين يكي پيتنت داره و خدارو شكر جاي تقليد نداره:D)و جالبه بدونيد يكي از علل ماژولار سازي معماري بولدوزر ٢هسته فيزيكي و يك front end مشترك به چالش كشيدن همين HTT بود و نظر AMD اون زمان بسيار مساعد بود كه اينده از ان اون نوع نگرشه كه حالا ديديد چه اتفاقي افتاد- اين كلي بحث داره)
١٠: بالغ بر ٨٠٪ همه ISA هاي موجود و تحليسانس درx-86 مال اينتل هست و اينو ميدونم اكثر معرفي شده هاي توسط AMD درواقع Macro and micro code derivative هاي اينتل ان كه بعدا با استاندارسازي مايكروسافت(اينجا تباني اين دو شركت قبوله: D اكثر ISA هاي مربوط به اينتل استاندارد شدن )
اونقدر innovation هاي intel نه تنها در اين عرصه بلكه عرصه توليد نيمه هاديها معرفي اولين 3d-gate ها توليد انبوه خيلي جلوتر نود هاي بالاتر از global foundry يا tsmc يا سامسونگ و.......
البته AMD هم كم اختراعات در X86 نداره مثل معرفي ISA هاي جديد كه خيلي پركاربرد بوده و بخش اعظم معماري تراشه هاي اينده مال ISA هاي AMD بوده اما با اين تاريخچه كه من دادم اصلا وجود AMD و پردازنده هاش دوش INTEL بوده و از ابتدا اينتل جلوبرنده راه بوده و AMD فقط كلون ميكرده هرچند باز هم اين رو نميشه برتري قطعي يك برند دونست تعداد Patent هام نميتونه كلا كار هركي نيست حكم قطعي بده
براي اين ادعا شما صحبت هاي يكي از بزرگان اين عرصه و صنعت رو براي ما بياري باز ارزش بسيار بيشتري داره تا اينكه بخواين صرف استفاده يك feature پيشتر كشف شده برتري تكنلوژيكي بدونين
اونجوري كه اصلا AMD ميشه يك برند كپي كار محض تا سال ١٩٩٦ و اصلا توي معادلات نمياد:D
اون arm هم كه ميگيد عددي محسوب نميشه ارمين جان جاي خودش فعلا همه بازار كم مصرف هارو در اختيار داره و من ميتونم براي اون هم ١٠٠ برتري بدم(يا بلعكسش)
اين هم يك ادعا ميشه ديگه ادعا نيست؟؟ هرًچيزي جاي خودشو داره و arm يه جا و x-86 يه جا و كلا اهل قياس هاي عجيب قريبيد:D