بدون شک حافظه های GDDR5 رایج ترین حافظه های امروزی با سرعت بسیار بالا هستند .
استاندارد به کار رفته در این حافظه ها باعث جذب بسیاری از کمپانی ها و پاور سیستم ها از کارت های گرافیک گرفته تا سویچ های شبکه و ماشین ها و حتی سیستم های هدایت موشک ها شده است .
سوال بزرگی که این وسط بی جواب مانده است این است که جانشین این حافظه ها کی از راه می رسند ؟
کمپانی معظم AMD بنیان گذار و سازنده ی استاندارد حافظه های GDDR است . این کمپانی باعث بوجود آمدن انقلابی در این زمینه با عرضه ی حافظه های GDDR3 شد و سپس این واقعه را با عرضه ی حافظه های GDDR5 دوباره تکرار کرد ، در حالی که حافظه های GDDR4 آنقدر که بتوانند به چشم بیایند در بازار نماندند و به فاصله ی کوتاهی بعد از عرضه ی حافظه های GDDR4 حافظه های GDDR5 عرضه شدند ، به عبارت دیگر قدرت حافظه های GDDR3 آنقدر زیاد بود که استفاده از حافظه های GDDR4 منطقی نبود در حالی که اکثر افراد حافظه های GDDR4 را با حافظه های GDDR5 مقایسه می کردند .
استاندارد حافظه های GDDR5 توسط افرادی به نام DR.Jekyll و MR.Hyde طراحی شدند .
حافظه های GDDR5 Single -END یا به اختصار S.E GDDR5 توسط DR.Jekyll برای پردازنده های معاصر ساخته شده بود ، در حالی که حافظه های دیفرانسیلی GDDR5 توسط DR.Hyde برای مقابله با حافظه های Rambus و XDR طراحی شده بود.
به صورت کلی حافظه های S.E GDDR5 خیلی بیشتر از آن چیزی که تصور می شد خوش درخشیدند و توانستند کلاک های بالاتر از حد تصور را به ثبت برسانند .
در حالی که حافظه ی کلاک به صورت موثر(Effective) در بالاترین شرایط و در حالت اورکلاک 1.5Ghz تخمین زده شده بود ، ما مشاهده کردیم که هر دو کمپانی AMD و Nvidia در حقیقت قطعات Retail خود را در حالت 1.5Ghz به شرکت های دیگر می فرستادند که با اورکلاک تا 1.85Ghz یا (7.4Ghz) نیز افزایش می یافت که این باعث شد تا پهنای باند به بیشتر از 250 گیگ بر ثانیه برسد که این بدان معنی بود که هدف حافظه های GDDR5 دیفرانسلی از بین رفته است .
استاندارد حافظه های GDDR6 با تغییرات بسیار زیادی در Driving Silicon و قسمت های دیگر ساخته شده که ما را تا سال 2020 و فراتر از آن نیز بی نیاز می کند ، همانطور که حافظه های GDDR3 در سال 2004 عرضه شدند و هم اکنون نیز از اکثریت غریب به اتفاق ارسالات محموله های حافظه های GDDR به شرکت های دیگر است .
AMD هنوز در حال کار بر روی این حافظه ها است .
هنوز کمپانی های دیگر نظیر اینتل و سیسکو و Qualcomm و ... هستند که ممکن است سورپرایز های داشته باشند ، اما کمپانی که در این زمینه صاحب امتیاز است کمپانی AMD است .
منبع =====>[Only registered and activated users can see links. ]
با تشکر از همه ی عزیزان