باید بگم که تا فرکانس 3.7 سی پی یو نیازی به افزایش ولتاژ نیست.در ضمن باید بگم که باید برای اورکلاک بالای 4000 هم باید فن خوبی داشته باشید.تجربه بهم نشون داده که مثلا اگر قبلا سی پی یو تو فرکانس 3600 تو دمای 60 درجه پایدار باشه.تو فرکانس 4000 دیگه پایدار نیست.یعنی فرکانس با دما رابطه عکس باید داشته باشه.با افزایش فرکانس به 4000 سی پی یو شما اگر تو دمای بالای 50 درجه کار کنه براش مثل سم عمل می کنه.باید دماش زیر لود کامل زیر 50 باشه.یا اگر فرکانس CPU 4200 باشه باید دماش تو لود کامل زیر30 یا 35 درجه باشه.چون اینا برام ثابت شدن.
خوب بعد از بخش دما رسیدیم به بحث ولتاژ
برای افزایش فرکانس CPU به بیش از 3700 بسته به پچ نامبر CPU باید مقداری ولتاژ تو بایوس به CPU NB و خود CPU و CPU Vcore باید داده بشه در حد یک یا دو واحد نه بیشتر.(ببخشیدا چون من با بایوس خودم کار کردم زیاد بایوس های دیگه آشنایی ندارم.)اگر سی پی یو پایدار بود که هیچ اگر نه باید دو باره یک واحد تو بایوس ولتاژ بدین. تا پایدار بشه.باید بگم که در مجموع برای سلامتی ولتاژ کلی CPU باید زیر 1.5 باشه.
بازم یه نگا میندازم ببینم اسم دقیق اون گزینه ها چیه همراه با معنیشون اینجا قرار میدم. :D
وقتی پردازنده را آنلاک میکنی دماسنج هسته ها از کار میافته و این یعنی خطر مطلق برای ولتاژ بالا.برای اینکه از دمای دقیق سی پی یو مطلع بشی یا از نرم افزار خود بورد استفاده کن یا با این نرم افزار Speed Fan نگاه کن.!حتما اینکارو انجام بده.درضمن هت سینگ خود CPU دوهسته ای خیلی ضعیفه.از پس خنک کردن دو هسته هم برنمیاد چه برسه به چهار هسته ی اورکلاک شده.پس بیش از هر چیز به فکر فن مناسب باش!
بسته به هیت سینک به این پردازنده ماکزیمم 1.5 ولت بدین ( اگر هیت سینکتون عالیه )
ولی اگر هیتسینک خوبی ندارید ولتاژ بالای 1.425 را به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنم
این پزدازنده ها بسته به بچ بین 3.5 تا 3.7 گیگاهرتز روی ولتاژ 1.4 استیبل میشه
به هر ترتیب شما اگر تست aod را برای 5 تا 10 دقیقه گرفتی و سیستم استیبل بود و دما هم مناسب. میتونی روی 7/24 حساب کنی
در کل پلت فرم AMD دارای یک وال آورکلاک است که تا دمای پردازنده بالای صفر است این دیوار شکسته نخواهد شد
وقتی به این دیوار رسیدید ( فرکانس حدود 3.6 برای پردازنده و 1.8 برای رم ) دیگه باید ولتاژ زیادی به رم یا پردازنده بدید
ولی در این حالت هم سیستم 100% پایدار نیست و نمیشه برای کارهای روزمره روش حساب کرد
البته شما سعی خودتو بکن ، نهایت یک سری تجربیات با ارزش به دست میاری.