دوست عزیزم ، بعد از پیگیری در سایت های خارجی ، مشکل بازی مورتال کمبت در گزینه SSAA برای تمامی کارتهای 7970 که هیچ برای سری کارتهای AMD فعال نیست ...این مشکل بازی میباشد.
کارت 9400 توانایی پردازش فیزیک انویدیا را ندارد(میتواند کنار 7970 باشد )
بجای اینکه به بحث FXAA و TXAA بپردازیم بگذارید توضیحی در مورد aliasing به شما بدهم ، به تکنیکی در رندر گرافیکی گفته میشود ( به علت پیکسل بودن تصاویر) لبه ها دیوار ..کوه ..برگ درختان ، و تمامی محیطی که در گیم مشاهده میکنید ، از پیکسل تشکیل میشوند و این پیکسل ها زمانی خود را نمایان میکنند که در محیط گرافیکی بازی مانند لبه های دیوار و اجسامی که دارای انحنا هستند بر میخورید این مسئله توسط کارت گرافیک پردازش میشود و زمانی که هیچ Anti-aliasing وجود نداشته باشد این پیکسل ها پراکنده و بصورت کاملا واضح به تعداد بالا توسط پردازنده گرافیکی رندر میشوند و بخاطر همین امر به کارت گرافیک فشار کمتری می آید و فریم کارت گرافیک بالاتر میرود. اما زمانی که Anti-aliasing در بازی اجرا شود توسط هر تکنیکی که تا به اکنون صحبت شد این پیکسل های در هم ریخته و با تعداد کم فشرده و بصورتی که دیگر رنجه رنجه در کنار هم قرار نمیگیرند و در این زمان کار پردازش آن برای کارت گرافیک سخت تر و سنگین تر میشود میتوانید در تصویر زیر این مسئله را مشاهده کنید:
OFF AA
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
ON AA
خوب این تصویر بهتر به ما نشان داد گزینه AA در بازیها چگونه اجرا میشوند..هر چقدر این پیکسل ها نزدیکتر و تعداد بالاتری داشته باشند از یک خط رنجه و شکسته به یک خط صاف تبدیل میشود.
گزینه
Supersample anti-aliasing SSAA یکی از گزینه هایی هست که در کنار انجام AA یکی از سنگین ترین تکنیک های AA در پردازش میباشد تعداد x2 ..x4 ..x8 به تعداد پیکسل هایی گفته میشود که توسط این تکنیک یا دیگر تکنیک ها حساب میشود گزینه SSAA گزینه ایی هست که نسبت به رزولیشن تغییر میکند بالا رفتن رزولیشن به بالا رفتن تعداد پیکسل ها کمک میکند و این افزایش رزولیشن باعث سنگینتر شدن از تکنیک گرافیکی میشود. ( گینه SSAA گزینه گرافیکی جزو اولین تکنیک های گرافیکی محسوب میشود)
Multisample anti-aliasing MSAAاین گزینه به عنوان یک گزینه بالانس محسوب میشود که در کنار عملیات تکنیکی AA سنگینی و فشار کمتری را در پردازش ایجاد میکند قدمت این تکنیک 4 سال میباشد ، این تکنیک بیشتر تمرکز بر Texture و single Shader ها دارد. و در کنار پردازش پیکسل ها از single Shader و Texture در بازی ها کمک میگیرد.
دیگر تکنیک های گرافیکی وجود دارند که چه شما بخواهد چه نخواهد بر روی بازیها و گیم ها بصورت پیش فرض اجرا شده هستند یا گزینه ای برای خاموش یا روشن بودن آنها دارند که به بافت گرافیکی و Texture تاثیر گذار هستند مانند :
Post-processing anti-aliasing
Transparency anti-aliasing
Variations
خوب بعد از شناخت این تکنیک ها میرویم به سراغ سوال های شما دوست عزیز همانطور که عرض کردم تکنیک SSAA و MSAA با اینکه قدیمی تر هستند یک تکنیک پایه ایی برای بازی ها به شمار میروندگزینه های FXAA و TXAA تکنیک های تازه ایی هستند که بر روی تراشه های Nvidia و کارتهای گرافیکی این کمپانی قرار دارند و گزینه TXAA از کارتهای گرافیکی سری 600 به بالا در دسترس میباشند. نمونه ایی از کارایی TXAA یا به طور کلی
Temporal Approximate Anti-Aliasing
همانطور که مشاهده کردید TXAA با اینکه فشار کمتری بر روی کارت گرافیک می آورد گزینه مناسب تری هست نسبت به MSAAx8 .... و به علت آن که MSAAx8 سنگینی SSAAx2 را دارد ...پس میتوان دستاورد جدید انویدیا یعنی TXAA را بهترین گزینه مناسب برای پردازش دانست ( اگر بازی مورد نظر از این تکنیک پشتیبانی کند)
البته خدمت دوست عزیزم عرض کنم AMD هم تکنیک خاصی برای خود دارد به نام MLAA که در کمترین بازی بنده مشاهده کردم.
دوست عزیزم ، خدمتون عرض کردم تکنیک CSAA برای Nvidia میباشد و تکنیک خاصی هست که در هر گیمی مشاهده نمیشود ..تکنیک MSAA همانطور که عرض کردم بهترین گزینه و بالانس ترین تکنیک به شمار می آید .. گزینه های FXAA و TXAA هم زمانی که بازی از این دو تکنیک بهرهمند باشند بهترین گزینه به تمامی تکنیک ها هست.
************************************************** ************************************************** ************************
باز هم برای اطمینان خدمت شما عرض کنم ..قویترین تکنیک بر برتر بودن آن نیست تکنیک AA باید در کنار عملیات خوب افت فریم کمتری را شامل شود تفاوت گزینه SSAA , MSAA و FXAA بسیار ناچیز است اما افت فریم از SSAA تا FXAA بسیار زیاد است 100 به 50 .
سیستم شما از لحاظ مموری و پردازنده مرکزی برای 7970 بسیار ضعیف میباشد موتور BMW انداختی توی اتاق پیکان;)
این تصویر با حجم 5.2 مگابایت کاملا به شما نشان میدهد تمامی این تکنیک ها چه عملیاتی انجام میدهد ، این تصویر ترکیب چند تکنیک AA با هم میباشد.
امیدوارم به جواب سوال های خود رسیده باشید@};-