قابل توجه کاربران گرامی: تاپیک معرفی اعضاء برای آشنایی بیشتر با یکدیگر (حتما شرکت کنید) لینک
صفحه 4 از 4 نخستنخست ... 234
نمایش نتایج: از 31 به 32 از 32
Like Tree32Likes

موضوع: آموزش اورکلاک کارت های گرافیک با استفاده از نرم افزار MSI AfterBurner

  1. #1
    Retired Moderator
    Mehdi_FXX آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2012
    محل سکونت
    Tehran
    نام واقعی
    Mehdi
    سن
    33
    نوشته ها
    795
    تشکر شده 6,928 بار در 599 پست
    Mehdi_FXX آنلاین نیست.

    آموزش اورکلاک کارت های گرافیک با استفاده از نرم افزار MSI AfterBurner

    به نام حق


    با سلام خدمت همه ی عزیزان

    در این تاپیک قصد قصد داریم به اموزش اورکلاک کارت های گرافیکی با استفاده از نرم افزار قدرتمند MSI AFTER BURNER بپردازیم .


    مقدمه:
    شرکت های سازنده ی کارت گرافیک(متشکل از NVIDAIA و ATI) معمولا مقداری را برای افزایش کارایی قطعه ی خود در نظر میگیرند که این کار با استفاده از برنامه های جانبی مختلفی قابل انجام است .

    اما در این بین به محدودیت هایی مثل دما و ولتاژ میتونیم اشاره ای داشته باشیم .
    کارت گرافیک دارای مشخصات خاصی میباشد. بعضی از انها را نمیتوان تغییر داد اما برخی دیگر را تا جایی که محدودیت ایجاد نکند میتوانیم افزایش دهیم و شاهد افزایش کارایی کارت گرافیک تا 20-30 درصد در حالت استفاده روزانه باشیم.


    مشخصات قابل تغییری که در کارت گرافیک وجود دارد شامل فرکانس GPU کارت گرافیک(GPU CLOCK) , مموری و فرکانس واحدهای سایه زن ( shader که این مورد در کارت های انویدیا قابل تغییر است) میشوند. با افزایش فرکانسهای ذکر شده مقادیر Pixel Fillrate و Texture Fillrate افزایش یافته و با فزایش فرکانس مموری (Memory Clock) نیز پهنای باند کارت گرافیک افزایش می یابد.

    اصلاحات ذکر شده را میتوانید در [Only registered and activated users can see links. ] با توضیحات کامل مشاهده کنید.


    نرم افزارهای مورد نیاز :

    برای اورکلاک کارت گرافیک ابتدا نرم افزار های زیر رو از لینک های موجود دانلود کنید:

    MSI AFTER BURNER: این نرم افزار یکی از قویترین نرم افزارهای موجود برای اورکلاک کارت گرافیک می باشد که با کارت های گرافیکی هر دو شرکت سازگاری کامل دارد .
    برای دانلود آخرین نسخه های این برنامه به لینک زیر مراجعه کنید:

    [Only registered and activated users can see links. ]


    نکته: ممکنه ورژن جدید تست پایداری Kombustor بر روی سیستم شما کار نکند و بعد از اینکه اقدام به باز کردن آن میکنید ارور نمایش دهد که در این صورت میتونید از لینک زیر ورژن قدیمی تر این تست



    GPU-Z: این برنامه از جمله ابزار های مهم برای اورکلاک کارت گرافیک میباشد و به کمک ان قادر خواهید بود تا تمام مشخصات کارت گرافیک خود رو مشاهده کنید و بسیارکم حجم بوده.
    برای دانلود آخرین نسخه های این ابزار به لینک زیر مراجعه کنید:

    [Only registered and activated users can see links. ]


    درایورهای کارت گرافیکی: برای اورکلاک بهتر است که اخرین درایورهای کارت گرافیک خود را تهیه کرده البته هیچ اجباری به دانلود کردن دقیقا اخرین درایور نیست و درایوری که نسبتا به روز هم باشد نیز کفایت میکند .

    برای دانلود اخرین درایورهای کارت های گرافیک هر دو شرکت به لینک های زیر مراجعه کنید:



    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]



    MSI After Burner:
    خب قبل از اینکه به آموزش اورکلاک کارت گرافیک بپردازیم ابتدا به برخی قابلیت های این ابزار قدرتمند میپردازیم تا ویژگی های آن بیشتر آشنا شویم...

    این ابزار در حالت کلی از 2 قسمت تشکیل شده که یکی شامل افزایش کلاک ها و تنظیمات برنامه بوده و در سمت راست برای مانیتورینگ مقادیری نظیر دمای هسته , برد , فرکانس هسته و مموری و سایه زن و.....بوده


    بعد از باز کردن این برنامه با محیط زیر روبرو میشوید:











    در قسمت بالای برنامه ابتدا مدل کارت گرافیک و پایین آن درایور مورد استفاده رو میتوانید مشاهده کنید که همان طور که مشخصه کارت گرافیک مورد تست ما
    MSI N260GTX LIGHTNING و درایور مورد تست ما 285.38 میباشد و در 2 طرف این قسمت دو دکمه قرار دارد که یکی با حرف i و دیگری با حرف K مشخص شده که با زدن دکمه ی i اطلاعاتی از مدل کارت گرافیک و بایوس و ....رو نشان میدهد و با زدن دکمه ی K در صورتی که تست پایدار Kombustor را نصب کرده باشید وارد تست پایداری کارت میشوید کارت زیر لود کامل میرود.


    عکس اول:

    1- Core Voltage: به معنای ولتاژ هسته میباشد و بر حسب میلی ولت(MV) بوده و اگر IC مدار کنترلر ولتاژ را این برنامه بتواند پشتیبانی کند میتوانید ولتاژ هسته کارت را تا مقدار معینی افزایش دهید اما به یاد داشته باشید بدون افزایش ولتاژ هسته تا مقدار کمی میتوان کارت رو اورکلاک کرد و برای فرکانس های بالاتر نیاز به افزایش ولتاژ خواهید داشت که افزایش ولتاژ برابر است با افزایش دمای حرارتی و کارت را میتوان با ولتاژ بالاتر در فرکانس های بالاتر پایدار کرد به شرط آنکه دما قابل کنترل باشد و از حد مجاز بالاتر نرود. ضمن آنکه در بعضی کارت های MSI افزایش ولتاژ ها برای 3 مقادیر هسته و مموری و PLL قابل افزایش است.

    2- Core clock & shadre clock: فرکانس هسته (Core Clock) و فرکانس سایه زن(Shader Clock) که سمت راست آنها دکمه ای به اسم Link وجود دارد که اگر فعال باشد هاله سبز رنگ دو مقدار فرکانس هسته و سایه زن را احاطه کرده و با افزایش هر کدام دیگری با نسبت 1/2 بالا میرود به این صورت که فرکانس سایه زن نصف فرکانس هسته میباشد و بالعکس و در کارت های انویدیا شما میتوانید این دو مقدار را از حالت لینک خارج کنید و هر کدام رو جداگانه افزایش دهید.

    3- Memory Clock: فرکانس مموری کارت گرافیک میباشد و میتوانید آن را تا مقدار معینی افزایش دهید و در کارت های گرافیک سری Lightning و Hawk که قابلیت افزایش ولتاژ مموری دارند نیز میتوانید ولتاژ مموری رو افزایش داده و به فرکانس های بالاتری دست پیدا کنید.

    4- Fan Speed: دور فن کارت گرافیک میباشد و در صورتی که دکمه ی سمت راست آن را فشار دهید از حالت اتوماتیک خارج شده و میتوانید به صورت دستی تا 100 درصد مقدار آن را افزایش دهید که البته هر چقدر دور فن کارت شما بالاتر رود نویز تولیدی آن هم بیشتر شده و ممکن است صدای آن آزار دهند باشند!


    برای مثال دور فن کارت مورد تست ما در 100 درصد به 5233 دور در دقیقه میرسد و بنظر میرسد هواپیمایی بالای سر شما در حال حرکت است در حالی که در حالت اتوماتیک کاملا بی صدا میباشد!


    5- GPU temperature: به معنای دمای هسته ی گرافیک میباشد که دما را بر حسب سانتی گراد از 0 تا 100 درجه نمایش میدهد و ماکزیمم و مینیمم (حداکثر و حداقل) مقدار را در صورت دریافت یادداشت کرده که با دو رنگ قرمز و سبز مشخص شده اند. و در زیر آن نمودار دمای هسته ی گرافیک به صورت خطی سبز رنگ در حال حرکت است و دما رو به صورت لحظه ای نمایش میدهد.

    6- GPU usage: مقدار استفاده شده از هسته ی گرافیک رو بر حسب درصد نشان میدهد و میتوانید مشاهده کنید چند درصد از هسته ی گرافیک در حال لود میباشد و نمودار سبز رنگ که در زیر آن قرار دارد مقدار استفاده شده از هسته ی گرافیک را به صورت لحظه نشان میدهد.

    7:
    مربوط به فن کارت گرافیک میباشد و به وسیله ی آن میتوانید مشاهده کنید فن کارت گرافیک شما به چه مقدار در حال حرکت است.
    برای مثال فن سیستم تست ما روی 50 درصد دور قرار دارد که مقدار آن را اگر بخواهید بر حسب
    RPM (دور در دقیقه) مشاهده کنید در GPU-Z قسمت Sensor بر حسب دور میتواند نمایش دهد.

    8: قسمت بعدی مربوط به فرکانس هسته میباشد و به وسیله ی آن میتوانید فرکانس هسته ی کارت گرافیک رو بر حسب مگاهرتز به صورت لحظه ای مشاهده کنید.


    9: قسمت بعدی مربوط به فرکانس سایه زن هسته ی گرافیک میباشد که به صورت لحظه ای و بر حسب مگاهرتز نمایش داده میشود.

    عکس دوم:

    10:
    فرکانس مموری کارت گرافیک به صورت مگاهرتز و لحظه قایل مشاهده است و همان طور که مشاهده میکنید فرکانس مموری کارت ما در حالت بیکاری فقط 297 مگاهرتز است.


    11- Memory usage: مربوط به مقدار استفاده شده ی مموری کارت گرافیک برحسب مگابایت است و به صورت لحظه ای و همان طور که مشاهده میکنید تنها 115 مگابایت از کارت ما در حال استفاده میباشد.



    12- Profile: پروفایل های قابل سیو را مشاهده میکنید که در سمت راست کلید ها Apply , Reset , Settings قرار دارند.

    برای اعمال تغییرات فرکانس های تعیین شده باید دکمه ی Apply را زده تا فرکانس های انتخابی شما اعمال شود و با زدن دکمه ی Reset تمامی تنظیمات به حالت عادی برمیگردد.
    شما میتوانید 5 پروفایل برای تنظیمات خود انتخاب کنید اما دقت کنید که عکس قفل کوچکی که سمت چپ قرار دارد باز باشد اگر به صورت قفل بسته بود روی آن کلیک کنید تا به صورت قفل باز شود سپس بعد از اعمال تغییرات روی یکی از پروفایل های راست کلیک کنید, در این حالت در قسمت نمودار ها عبارت
    Profile 1 Saved ظاهر میشود و با یک راست کلیک دیگر پروفایل پاک میشود: Profile 1 deleted

    همچنین اگر روی گزینه Apply overclocking at system startup کلیک کنید چراغ آن روشن میشود و آخرین تنظیماتی که اعمال کرده اید بعد از خاموش کردن سیستم و بعد از روشن کردن مجدد کارت گرافیک شما با آخرین تنظیمات بالا خواهد آمد.


    13-
    Setting: مربوط به تغییرات مختلفی برای این برنامه میباشد که به برخی از آنها میپردازیم:





    14- General Properties:
    در اینجا 2 گزینهوجود دارد که گزینه اول اگر تیک خورده باشد با بالا آمدن ویندوز شما برنامه ی هم بالا خواهد آمد و گزینه دوم اگر تیک خورده باشه بعد از باز کردن برنامه آیکون آن به نوار پایین ویندوز رفته و برای آورن برنامه باید روی ایکوم کوچک یه هواپیما کلیک کنید.

    15- Safety Propeties: میشود که برای اینکه متوجه شوید کارت شما قابلیت افزایش ولتاژ با این ابزار را دارند هر 3 گزینه رو تیک بزنید و بعد OK و سپس برنامه رو ببندید و دوباره باز کنید و اگر توانستید مقدار ولتاژ رو تغییر دهید کارت شما قابلیت افزایش ولتاژ با این برنامه را دارد. (البته نسخه ای که ما از آن استفاده میکنیم گزینه فاقد یکی از گزینه ها است)








    16- Monotoring: مربوط به قسمت مانیتورینگ میشود که میتوانید تعیین کنید چه مقداری در قسمت مانیتورینگ نرم افزار قابل نمایش باشد.




    در عکس بعدی نیز قسمت User Interface (رابط کاربری) میباشد که میتوانید زبان مورد استفاده و همچنین ظاهر برنامه را انتخاب کنید که حالت دوم به صورت کامپکت و
    رنگ آبی را انتخاب میکنیم:







    تا اینجا به طور کلی با این ابزار قدرتمند به صورت کلی آشنا شدیم و در قسمت بعد به آموزش اورکلاکینگ کارت گرافیک میپردازیم.
    ویرایش توسط Mehdi_FXX : 25th April 2014 در ساعت 10:33 PM


    Motherboard : ASUS ROG RAMPAGE III EXTREME Processor : Intel® Xeon L5639 @ 3.6GHz 1.19v
    Main Memory : G.skill TidentX 2x4GB 2666 @ 2000 CL9 Graphics Card : XFX Geforce 6200
    Cooling : Thermalright Archon Power Supply : Green GP680B

  2. 50 کاربر بابت این ارسال مفید از Mehdi_FXX تشکر کرده اند:

    ahmaden (3rd October 2012),alihack (23rd December 2014),alirezakf666 (30th August 2015),AMD Radeon (24th June 2013),aminunarty (2nd December 2013),AMIR (6th September 2013),amir.j.300 (3rd January 2018),atisoc0936 (23rd November 2014),Behnam_2337 (15th September 2012),behroya (2nd January 2013),Don_Corleone (1st September 2012),ErfanDL (21st September 2012),First.Last (19th April 2013),Goodman (22nd April 2013),Hamed_Classic (1st September 2012),lorn (1st September 2012),M1K41L (2nd December 2012),m343 (11th February 2014),mad4tex (24th December 2012),magiteq (23rd November 2014),mahdi8063 (3rd September 2012),mahdiGT (8th December 2013),MAKAN (22nd December 2012),mamad67 (4th September 2012),MASTER Oc (31st August 2012),mehrxad (7th January 2015),morteza.p (28th September 2012),MR VGA (2nd September 2012),Mr. DB (23rd September 2012),mushkin (1st February 2013),NAVID OC (3rd September 2012),Nemesis6 (21st September 2012),Olesius (28th September 2012),Optimus Prime (1st October 2012),p.X (21st August 2013),pedramshams (1st December 2014),raha dar bad (28th December 2012),Rezasam1 (21st September 2012),SaeedSYS (1st May 2014),sapple (18th November 2012),smrbh (31st August 2012),spear (19th April 2013),ssony (26th September 2016),Subzero7111 (31st August 2012),TERRORIST (21st September 2012),TRIDENT (23rd September 2012),پوریاGM (10th February 2019),XoMa (2nd September 2012),yasin1364 (1st September 2014),ZeNer (22nd June 2013)



  3. #31
    Moderator
    Olesius آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Aug 2012
    محل سکونت
    Overclockingheroes.com
    نام واقعی
    Ali
    سن
    37
    نوشته ها
    1,290
    تشکر شده 10,386 بار در 1,386 پست
    Olesius آنلاین نیست.
    نقل قول نوشته اصلی توسط MAHONE نمایش پست ها
    درود.
    وقتی کارت گرافیکم رو اور میکنم با نرم افزار msi afterburner فقط بازی GTA V گیر میکنه و ارور میده ولی و باید با tesk manager بازی رو ببندم.
    sapphire hd 6870 و اروکلاک رو هم به صورت زیر میزارم :
    core clock 970
    memory clock 1200
    سلام دوست عزیز
    بازی جی تی ای بازی سنگین و با جزییات بالایی هست چون فضای باز هست و گرافیک باید جزییات به مراتب بیشتری پردازش کنه

    یک مقدار اورکلاک رو کاهش بدید مشکل رفع می شه!
    تک تک تست کنید شاید فقط از فرکانس حافظه هست و یا شاید فرکانس هسته


    Motherboard Processor
    Main Memory Graphics Card
    Cooling Power Supply
    this is my life homie, you decide yours

    چارلی چاپلین: آدم خوبــــــــــی باش
    ولی وقتت رو برای اثباتش به دیگران تلف نکن... !

    همیشه آنچه که درباره "من" می دانی باور کن،
    نه آنچه که پشت سر "من" شنیده ای "من" همانم که دیده ای نه آنکه شنیده ای... !


  4. 2 کاربر بابت این ارسال مفید از Olesius تشکر کرده اند:

    mohammad72 (5th November 2016),TERRORIST (5th November 2016)



  5. #32
    OCH Member
    MAHONE آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Oct 2016
    سن
    35
    نوشته ها
    15
    تشکر شده 5 بار در 4 پست
    MAHONE آنلاین نیست.
    درود.
    وقتی کارت گرافیکم رو اور میکنم با نرم افزار msi afterburner بازی GTA V گیر میکنه و ارور میده ولی و باید با tesk manager بازی رو ببندم. البته فقط وقتی core clock رو از 930 به بالاتر اور می کنم یا سیستم هنگ میکنه یا بازی گیر میکنه.
    در مورد memory clock تنها حتی تا 1250 که افزایش میدم مشکلی پیش نمیاد.
    sapphire hd 6870 و اروکلاک رو هم به صورت زیر میزارم :
    core clock 970
    memory clock 1200
    ویرایش توسط MAHONE : 14th November 2016 در ساعت 07:35 PM


    Motherboard : ASUS M5A97 Processor : PHENOM II X6 1090T 3.6
    Main Memory : CORSAIR XMS3 Graphics Card : SAPPHIRE HD6870 memory clock OC 1200
    Cooling : COOLER MASTER TX2 Power Supply : GREEN 600WAT 80PLUS



صفحه 4 از 4 نخستنخست ... 234

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •